Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πέντε κέντρα λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα και φράκτης στον Έβρο
Ο κ. Παπουτσής μετέφερε στους δημοσιογράφους την εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. πως από το κέντρο της Αθήνας μπορεί να απομακρυνθούν όλοι οι λαθρομετανάστες σε διάστημα από έξι ώρς ώς τρις ημέρες. Το πρόβλημα είναι το πού θα τους πάμε, υπογράμμισε ο υπουργός!


«Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μου έχουν πει ότι θα μπορούσαμε να συλλάβουμε όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να καθαρίσουμε την περιοχή από έξι ώρες μέχρι τρεις ημέρες. Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι πού θα τους πάμε», τόνισε ο κ. Χρήστος Παπουτσής στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πέντε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών θα κατασκευασθούν και θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην ξεκινήσουν μπαράζ κινητοποιήσεων και αντιδράσεων, ζητώντας τους να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον. Μάλιστα, προκειμένου να προλάβει τυχόν αντιδράσεις, τόνισε πως στις περιοχές αυτές θα δοθούν ειδικά οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξή τους.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα κατασκευασθούν τα κέντρα υποδοχής, να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις, ζητώντας τους «να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον». Τόνισε, άλλωστε, ότι θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ ανέφερε ότι στις γύρω πόλεις θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις για τον εφοδιασμό των κέντρων αυτών, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Ο κ. Παπουτσής παρουσίασε εκ νέου τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται κοινές περιπολίες αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ, έλεγχοι από τις υπηρεσίες αλλοδαπών, αλλά και από υπηρεσίες της Ασφάλειας, περιπολίες από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ειδικούς φρουρούς με σκύλους, ενώ προβλέπονται και έλεγχοι, παρουσία εισαγγελέα, σε εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά, είπε, ότι θα δοθούν κίνητρα στους παράνομους μετανάστες για τον εκούσιο επαναπατρισμό τους, όπως η άμεση απέλαση χωρίς κράτηση, η παροχή εισιτηρίου και η μη ένταξη τους σε οποιαδήποτε «μαύρη λίστα». Μελετάται παράλληλα σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενδεχόμενο χρηματοδότησής τους, με ένα μικρό ποσό.

http://www.dailynews24.gr/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top