Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε σήμερα ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Είναι φανερό ότι δεν είναι σε θέση να διευθύνει το ΔΝΤ", τόνισε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.


Ο υπουργός είπε ότι συνεπεία αυτού είναι σημαντικό το ΔΝΤ να καταρτίσει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στο διεθνή οργανισμό να έχει μια μόνιμη διεύθυνση.

Οι ΗΠΑ είναι ο πρώτος μέτοχος του ΔΝΤ, γεγονός που τούς προσδίδει σημαντική επιρροή για ό,τι συμβαίνει στο διεθνή οικονομικό οργανισμό και τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ συνεδρίασε άτυπα τη Δευτέρα για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εξαιτίας της σύλληψης του Στρος-Καν δύο ημέρες νωρίτερα. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε απλώς στο τέλος της συνεδρίασης ότι η διοίκησή του "παρακολουθεί τις εξελίξεις".

Πηγή προσκείμενη στο ΔΝΤ είχε αναφέρει ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς οικονομικού οργανισμού ένιωσε "κατάπληξη" από την απόφαση της δικαιοσύνης να τεθεί υπό κράτηση ο Στρος-Καν.

"Η σαφήνεια της απόφασης της δικαστού προκάλεσε κατάπληξη και υπό αυτές τις συνθήκες, το θέμα είναι να ξέρουμε πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει όλο αυτό", είπε η πηγή.

Το θέμα είναι επίσης να "ξέρουμε αν αυτό μπορεί να διαρκέσει έως την Παρασκευή αλλά ούτε αυτό είναι βέβαιο", είχε προσθέσει.

http://www.dailynews24.gr/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top