Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Παρόλο που το ποσοστό της παιδικής εργασίας στην Τουρκία έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, 960.000 είναι οι ανήλικοι εργαζόμενοι που κατεγράφησαν το έτος 2011.Σε αντίστοιχοι έρευνα του 1992 είχαν καταγραφεί 1.7 εκατομμύρια παιδιά.
Η υποχρεωτική οκταετής σχολική εκπαίδευση, η ενημέρωση προς τις οικογένειες, και ειδικά προγράμματα με στόχο την ευαισθητοποίηση για το εν λόγω θέμα, βοήθησαν στο να μειωθεί ο αριθμός των εργαζόμενων ανηλίκων κατά το ήμισυ.



Στην Τουρκία οι περισσότεροι ανήλικοι εργαζόμενοι εντοπίζονται στο Ντιγιαρμπακίρ, την Κωνσταντινούπολη, τα Άντανα, το Μέρσιν και το Γκαζιαντέπ. Η αναλογία αυτή εξαρτάται από τους εποχιακούς εργαζόμενους, τα παιδιά που συλλέγουν υλικά για ανακύκλωση ή αυτά που πουλάν χαρτομάντιλα και νερό στο δρόμο. Τα παιδιά αυτά μετακινούνται από τόπο σε τόπο με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να μπορεί να αλλάζει από μέρα σε μέρα.

Από τους 15 τομείς που θεωρούνται διεθνώς οι χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας, οι 3 φαίνεται να είναι κοινοί στην Τουρκία. Αυτοί είναι η εποχιακή γεωργία, η εργασία σε μικρές και μεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις και η εργασία στο δρόμο. Στην Τουρκία τα δύο τρίτα των εργαζόμενων ανηλίκων απασχολούνται στους τομείς αυτούς.

Άγγελος Καρράς-http://www.turkishgreeknews.org/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top