Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η Πλατφόρμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συγκρότησαν το Παράρτημα του Συλλόγου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ντιαρμπακίρ, ο Σύλλογος Mazlumder, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ντιγιαρμπακίρ, το ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας (TİHV), ο Ιατρικός Σύλλογος Ντιγιαρμπακίρ και τα Παραρτήματα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Τουρκίας στο Ντιγιαρμπακίρ, εκτύπωσαν μια αφίσα την οποία τοιχοκόλλησαν σε διάφορα σημεία της κουρδικής μεγαλούπολης, με την ευκαιρία της 26ης Ιουνίου, που είναι η "Ημέρα Αλληλεγγύης των Θυμάτων και Αγώνα εναντίον των Βασανιστηρίων".


Η αφίσα, όπως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε, απεικονίζει μερικούς αστυνομικούς να χρησιμοποιούν υπερβολική βία εναντίον ενός πολίτη και σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων της πλατφόρμας, η φωτογραφία είναι αυθεντική και δεν αποτελεί προϊόν μοντάζ. Επίσης, το μόνο κείμενο που υπάρχει στην αφίσα είναι το εξής: "Τα βασανιστήρια είναι έγκλημα εναντίον του ανθρώπου".
Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και ενώ οι πολίτες της Τουρκίας αλλά και ο λοιπός κόσμος αναμένει από την κυβέρνηση Ερντογάν να λάβει πρωτοβουλίες για την βελτίωση της δημοκρατίας στην Τουρκία. Το Δικαστήριο του Ντιγιαρμπακίρ αποφάσισε να μαζευτούν όλες οι αφίσες με το αιτιολογικό ότι σύμφωνα με το άρθρο 301/2 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα το περιεχόμενο της αφίσας "προσβάλλει την εικόνα του στρατού και της αστυνομίας του κράτους".
Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν αμφισβητείται η αυθεντικότητα της φωτογραφίας, το δικαστήριο δέχεται ότι το περιεχόμενό της προσβάλλει το στρατό και την αστυνομία του κράτους, και αντί να κινηθεί εναντίον εκείνων που με τις πράξεις τους προσβάλλουν τους οργανισμούς αυτούς, δηλαδή εναντίον των αστυνομικών, κινείται εναντίον εκείνων που αναδεικνύουν το γεγονός και αποφασίζει να αποκολληθούν και να συλλεχθούν όλες οι αφίσες, δυο ημέρες πριν την Ημέρα Καταδίκης των Βασανιστηρίων.
Τί μήνυμα δίνει το τουρκικό "δικαστήριο";
Προς τους αστυνομικούς δίνει το μήνυμα: Συνεχίστε να βασανίζετε και να χρησιμοποιείτε βία εναντίον των πολιτών και εγώ θα είμαι εδώ να σας προστατεύω!
Προς τους πολίτες: Σκύψτε το κεφάλι, δεχτείτε τη βία και τα βασανιστήρια, γιατί αύριο δεν θα μείνω μόνο στην αποκόλληση και τη συλλογή των αφισών...
Τελικά τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας (İstiklal Mahkemeleri) συνεχίζουν τη δράση τους, προσαρμοσμένα στις συνθήκες του 2011!

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/2011_25.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top