Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι παρά το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προτάσεις του για αύξηση των φόρων και εγκατάλειψη της πολιτικής αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

«Κατανοώ απόλυτα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους. Θα αυξήσουμε όμως την απόδοσή μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «με την εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των φόρων, δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη».


«Το μοντέλο μας λειτουργεί», τόνισε ο κ. Μπερίσα και για να αποδείξει την επιτυχία της πολιτικής μείωσης των φόρων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2011, λειτούργησαν 20 νέες επιχειρήσεις στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, δηλαδή 10 περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.

Όσον αφορά την πρόταση για τη μη αύξηση μισθών και συντάξεων, ο κ. Μπερίσα είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του ΔΝΤ, αλλά «το θέμα των αυξήσεων δεν είναι απλά και μόνο μία προεκλογική υπόσχεση, αλλά η πιο σημαντική επένδυση, διότι είναι επένδυση στον άνθρωπο».

Το ΔΝΤ παρότρυνε την αλβανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ή να αυξήσει τους φόρους ή να εγκαταλείψει τις πολιτικές αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, ως τις μόνες λύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους που ανέρχεται στο 60%.

http://www.real.gr/?Page=home

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top