Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Κ Α Θ Ε αναγνώστης που 'χει μελετήσει το «Στρατηγικό Βάθος» του Νταβούτογλου (13η ήδη έκδοσή του, σ’ ένα έτος, στα ελληνικά), το έχει διαπιστώσει: Ο Τουρκο-ισλαμιστής καθηγητής, αναπτύσσοντας τη θεωρία και το σχέδιο για τη νεο-οθωμανική στρατηγική της Τουρκίας, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου του, μια κύρια προσπάθεια κατέβαλε. Να πείσει τα στρατηγικά μυαλά της Τουρκίας, περιλαμβανομένων και των κεμαλιστών, πόσο αποτελεσματικότερα θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και πόσο σημαντικότερη υπερδύναμη της ευρύτερης περιοχής θα μπορούσε να καταστεί, αν υιοθετούσε τον στρατηγικό σχεδιασμό του «νέου πολιτικού Ισλάμ».

Στις σελίδες του είναι απτά διαρκώς τα επιχειρήματα ότι, με τον ως τώρα κεμαλισμό, η Τουρκία κατάφερε να πάει ώς ένα σημείο. Αν μείνει εκεί, κινδυνεύει. Ενώ, με τον νεο-οθωμανικό ισλαμισμό, θα επεκταθεί περισσότερο και θα επιτύχει πολλαπλάσιους στόχους. Το Κυπριακό ήταν ένα από τα ζητήματα στρατηγικής που ανέπτυξε στο βιβλίο του. Περιέγραψε (σ. 274) ως «το στρατηγικό αδιέξοδο της Τουρκίας: το Κυπριακό», στο οποίο είχε καθηλωθεί επί των κεμαλιστών και πρότεινε το σχεδιασμό για περισσότερα τουρκικά κέρδη επί της Κύπρου και, διά της Κύπρου, στην ευρύτερη περιοχή.

Τ Ρ Ι Α ΧΡΟΝΙΑ μετά την 1η έκδοση του βιβλίου (1999) στην Τουρκία, μ’ επικεφαλής τον ικανότατο Ερντογάν και στρατηγικό μέντορά του τον Νταβούτογλου, οι ισλαμιστές, το 2002, ανήλθαν στην εξουσία. Ύστερα από εννέα χρόνια εξουσίας, ξεδοντιάζοντας τις απειλές ανατροπής τους και διευρύνοντας την εκλογική τους βάση, συνεχίζουν τη νεο-οθωμανική τους στρατηγική. Το 2009, μάλιστα, ο Νταβούτογλου ανέλαβε κι αυτοπροσώπως πλέον το Υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής της υλοποίησης της στρατηγικής των ισλαμιστών. Για την οποία, σε καμιά περίπτωση, δεν υπήρξε σοβαρή αντιπολίτευση ή επί της ουσίας αμφισβήτηση. Στις ελάχιστες προ ετών μεμψιμοιρίες κεμαλιστών, για το Κυπριακό, οι ισλαμιστές του Ερντογάν, ανεμίζοντας ως τρόπαια όσα πέτυχαν από το Σχ. Ανάν το 2004, από το Joint Statement Χριστόφια - Ταλάτ 23ης Μαΐου 2008 κι έκτοτε στον ΟΗΕ, στο ΕΔΑΔ κ.ο.κ. απέδειξαν ότι, για την Τουρκία πέτυχαν πολύ περισσότερα απ’ όσα οι προκάτοχοί τους.

Χ Α Ι Ρ Ε Ι ενός επί πλέον… «προσόντος», ο Νταβούτογλου: Οι κ.κ. Χριστόφιας, Αναστασιάδης, Άντρος & Μάρκος Κυπριανού και λοιποί ενταύθα πάνσοφοι κομματικοί, με τους προεδρικούς και γαμβρικούς «τουρκολόγους» τους, ούτε μελέτησαν ποτέ… Νταβούτογλου, ούτε κι έδειξαν ότι έχουν την ικανότητα για κάτι τέτοιο. Διάγουν ακόμα με τις περί Ερντογάν 9χρονες ήδη κι αθεράπευτες αυταπάτες τους…http://sigmalive.com/


___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top