Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η τουρκική αντιπολίτευση απειλεί ότι θα προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας την απελευθέρωση δύο βουλευτών της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας απείλησε σήμερα να προχωρήσει σε ενέργειες διαμαρτυρίας στο κοινοβούλιο, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι δύο βουλευτές της που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 12ης Ιουνίου και οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο δίκτυο Εργκενεκόν.



«Όλες οι εκδοχές είναι στο τραπέζι. Η παρεμπόδιση του κοινοβουλευτικού συστήματος δεν είναι κάτι που επιθυμεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), όμως δεν θα λυγίσει μπροστά στην αδικία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ενγκίν Αλτάι.

«Για όσο διάστημα οι συνάδελφοί μας παραμένουν στη φυλακή, θα αμφισβητείται η νομιμότητα του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Το νέο τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να συνέλθει αύριο Τρίτη για την τελετή ορκωμοσίας.

Περίπου 30 Κούρδοι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μποϊκοτάρουν τη βουλή μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να στερήσει την έδρα την οποία κέρδισε ένας κούρδος πολιτικός λόγω μιας καταδίκης του για «προπαγάνδα υπέρ ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», όρος που παραπέμπει στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Εξάλλου την Πέμπτη τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να μην επιτρέψει την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Μουσταφά Μπαλμπάι και του γιατρού Μεχμέτ Χαμπεράλ, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές με το CHP.

Το CHP θα συναντηθεί αύριο Τρίτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης της βουλής για να αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει, επεσήμανε ο Αλτάι, υπογραμμίζοντας ότι θα πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες μέχρι η δικαιοσύνη να πάρει πίσω την απόφασή της ή το κυβερνών κόμμα AKP δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο βουλευτές.

Επτά ακόμη υποψήφιοι (έξι Κούρδοι ακτιβιστές και ένα μέλος του εθνικιστικού κόμματος) έχουν εκλεγεί ενώ βρίσκονταν υπό προσωρινή κράτηση. Τα αιτήματά τους να αφεθούν ελεύθεροι είχαν απορριφθεί.

Ο Μπαλμπάι και ο Χαμπεράλ κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο δίκτυο Εργκενεκόν το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, είχε ως στόχο να δημιουργήσει κλίμα που θα οδηγούσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της συντηρητικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επειδή όμως δεν έχουν καταδικαστεί, τους επιτράπηκε να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, στις οποίες το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν κατήγε συντριπτική νίκη εκλέγοντας 327 βουλευτές σε σύνολο 550.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_6140.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top