Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Από το 1983 έως το 1984,ο Μπαράκ Ομπάμα εργάστηκε
ως οικονομικός αναλυτής στην Business International
Corporation, που είναι γνωστή εταιρεία συγκάλυψης
της CIA.

από Wayne Madsen* Réseau Voltaire
Ο δημοσιογράφος Wayne Madsen έχει ερευνήσει διάφορα αρχεία της CIA, αποκαλύπτοντας τις διασυνδέσεις μεταξύ του Οργανισμού και θεσμικών οργάνων και ατόμων που είχαν στενές σχέσεις με τον Μπαράκ Ομπάμα, τους γονείς του, τη γιαγιά και τον πατριό του. Το πρώτο μέρος του φακέλου του υπογραμμίζει τη συμμετοχή του Μπαράκ Ομπάμα του πρεσβύτερου στις επιχειρήσεις που διενεργούσε η CIA στην Κένυα.
Οι επιχειρήσεις αυτές αποσκοπούσαν στην καταπολέμηση της ανόδου του κομμουνισμού υπό τη σινο-σοβιετική επιρροή στους κύκλους των φοιτητών και όχι μόνο, καθώς επίσης την εξουδετέρωση μη εναρμονισμένων Αφρικανών ηγετών.



Η εταιρία Business International Corporation, μια εταιρία - κάλυψη της CIA στην οποία εργάστηκε ο μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, διοργάνωνε σεμινάρια με τη συμμετοχή των πιο ισχυρών ηγετών και εκπαίδευε δημοσιογράφους για πράκτορες του εξωτερικού. Η εργασία που εκτελούσε  εκεί ο Μπαράκ Ομπάμα το 1983 ήταν συνεπής με την αποστολή κατασκοπείας για λογαριασμό της CIA που εκτέλεσε η μητέρα του Stanley Ann Dunham στη δεκαετία του 1960, μετά το πραξικόπημα στην Ινδονησία, για λογαριασμό άλλων εταιρειών κάλυψης της CIA, όπως της East-West Center του Πανεπιστημίου της Χαβάης, το πρακτορείο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Διεθνή Ανάπτυξη (United States Agency forInternational Development, USAID) [ 1 ] και το Ίδρυμα Φορντ (Ford Foundation) [ 2 ].
Η Ντάνχαμ θα γνωρίσει και θα παντρευτεί με τον Lolo Soetoro, τον πατριό του Ομπάμα, στο κέντρο East-West Center το 1965. Ο Soetoro επαναπατρίστηκε στην Ινδονησία το 1965 ως ανώτερος αξιωματικός για να βοηθήσει τον Στρατηγό Σουχάρτο και την CIA στην αιματηρή ανατροπή του Προέδρου Σουκάρνο [ 3 ]

Ο Μπαράκ Ομπάμα ο πρεσβύτερος συναντήθηκε με την Ντάνχαμ το 1959 στα μαθήματα ρωσικών στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Ήταν ανάμεσα στους τυχερούς επιλεγμένους για μια εναέρια γέφυρα που στήθηκε μεταξύ της Ανατολικής Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών για την μεταφορά  280 φοιτητών σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου Reuters στο Λονδίνο στις 12 Σεπτεμβρίου 1960, αυτή η επιχείρηση δέχτηκε  μια απλή « βοήθεια» από το Ίδρυμα Joseph P.Kennedy. Είχε σαν στόχο να εκπαιδεύσει και να κατηχήσει μελλοντικούς παράγοντες επιρροής στην Αφρικής, μιας ηπείρου που έμελε  να γίνει το θέατρο της μάχης για την εξουσία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σοβιετικής Ένωσης και της Κίνας.

Κατά την επιλογή των εκπατριζόμενων φοιτητών, ο Masinda Muliro, αντιπρόεδρος της Αφρικανικής Δημοκρατικής Ένωσης της Κένυας (Kenyan African Democratic Union, KADU), είχε καταγγείλει τις φυλετικές προτιμήσεις που ευνοούσαν την εθνοτική πλειοψηφία των Kukuyus και της μειοψηφικής ομάδας των Luo.

Αυτή η προτίμηση ευνόησε  τους υποστηρικτές της Kenyan African Democratic Union, KADU, με επικεφαλής τον Tom Mboya, με εθνικιστικό και συνδικαλιστικό παρελθόν. Ο  Mboya επιλέγει να στείλει τον Μπαράκ Ομπάμα τον πρεσβύτερο να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος τότε παντρεμένος με ένα παιδί και σε αναμονή για δεύτερο στην Κένυα, παντρεύτηκε την Ντάνχαμ στο νησί Maui στις 2 Φεβρουαρίου 1961.
Η Ντάνχαμ ήταν έγκυος τριών μηνών με τον Μπαράκ Ομπάμα όταν παντρεύτηκε  τον Ομπάμα τον πρεσβύτερο.
Ο τελευταίος έγινε ο πρώτος Αφρικανός φοιτητής που γράφτηκε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.
Πάντα σύμφωνα με το Reuters, ο Muliro φαίνεται να έχει  δηλώσει ότι ήθελε να στείλει μια αντιπροσωπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διερευνήσει ποιοι  φοιτητές από την Κένυα έλαβαν «δώρα» από τους Αμερικανούς και να «διασφαλίσει ότι στο μέλλον θα δίνονταν  δώρα σ’ εκείνους τους φοιτητές που θα έμεναν  ειλικρινά αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη της Κένυας»."

Η  CIA θα είχε προσλάβει τον  Tom Mboya στο
πρόγραμμα «Επιλεκτική Απελευθέρωση»  ένα
γενναιόδωρα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα
της CIA του οποίου ο στόχος εκείνη την εποχή
ήταν να απομονώσουν τον Κενυάτη Πρόεδρο,
που ήταν ιδρυτής της Δημοκρατίας της Κένυα,
και θεωρείτο πρόσωπο «μη εμπιστοσύνης
από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ο Mboya έλαβε τότε μια επιχορήγηση 100.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Joseph P.Kennedy, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόσκλησης φοιτητών της Αφρικής αφού αρνήθηκε την ίδια προσφορά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Είναι σαφές ότι ο Mboya ανησυχούσε για τις υποψίες που θα προκαλούσε μια άμεση αρωγή των ΗΠΑ στους φιλοκομμουνιστές πολιτικούς της Κένυας, που ήδη τον υποπτεύονταν για τους δεσμούς του με την CIA. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Joseph P.Kennedy και το Ίδρυμα των αφροαμερικανών φοιτητών. Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος δεν ήταν μέρος της πρώτης ομάδας που πέταξε για τις ΗΠΑ, αλλά επόμενης. Αυτό το πρόγραμμα βοήθειας για τους αφρικανούς φοιτητές, που διοργανώθηκε από τον Mboya το 1959, περιελάμβανε φοιτητές από την Κένυα, Ουγκάντα, Ταγκανίκα, Ζανζιβάρη, Νότια και Βόρεια Ροδεσία και το Nyasaland (σήμερα Μαλάουι).
Το Reuters αναφέρει επίσης ότι ο  Muliro κατηγορούσε την ευνοιοκρατία για την επιλογή των αποδεκτών της βοήθειας των ΗΠΑ  που προσπαθούσε «να διαταράξει  τους άλλους Αφρικανούς φοιτητές». Ο Muliro δήλωνε ότι «το πλεονέκτημα δινόταν  στις πλειοψηφούσες φυλές (οι Kikuyu και Luo) και ότι πολλοί φοιτητές που είχαν επιλεγεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ άλλοι μη-επιλεγμένοι φοιτητές είχαν καλύτερες επιδόσεις."
Σε αποστολή  στη Χαβάη από τη CIA, ο Barack Hussein Obama πατέρας του σημερινού
Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τον  νεότερο Barack Obama,
φωτογραφήθηκαν φορώντας παραδοσιακά άνθη στο λαιμό, σύμβολο της υποδοχής στο νησί.
Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος ήταν φίλος του Mboya και από τη φυλή των Λούο. Μετά τη δολοφονία του Mboya το 1969, ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος κατέθεσε στη δίκη του φερόμενου δολοφόνου. Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος υποστήριξε ότι ήταν στόχος μιας απόπειρας δολοφονίας στο δρόμο μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο.
Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος άφησε τη Χαβάη για το Χάρβαρντ το 1962,  και χώρισε από την Ντάνχαμ το 1964. Παντρεύτηκε μια φοιτήτρια του Χάρβαντ , την Ruth Niedensand, μια αμερικανοεβραία, με την οποία επέστρεψε στην Κένυα και έκανε δύο παιδιά. Ο γάμος τους θα καταλήξει και αυτός  σε διαζύγιο.
Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Μεταφορών της Κένυας και σε μια εταιρεία πετρελαίου και  πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1982. Οι κύριοι Κενυάτες πολιτικοί παρακολούθησαν την κηδεία του, συμπεριλαμβανομένου του Robert Ouko, ο οποίος έγινε υπουργός Μεταφορών και δολοφονήθηκε το 1990.

Τα έγγραφα της CIA δείχνουν ότι ο Mboya ήταν σημαντικός παράγοντας επιρροής για λογαριασμό της CIA, όχι μόνο στην Κένυα, αλλά σε ολόκληρη την Αφρική. Σύμφωνα με μια μυστική εβδομαδιαία έκθεση της CIA (CIA Current Intelligence Weekly Summary) με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 1959,  ο Mboya ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία των εξτρεμιστών στο δεύτερο Παναφρικανικό Συνέδριο στην Τύνιδα (All-Africa Peoples Conference, AAPC). Το έγγραφο ανέφερε ότι «σοβαρές τριβές είχαν αναπτυχτεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Γκάνας Kwame Nkrumah, και του Κενυάτη εθνικιστική Tom Mboya που είχε συμμετάσχει ενεργά το Δεκέμβριο του 1958 στην παρακολούθηση εξτρεμιστών στο πρώτο Παναφρικανικό Συνέδριο στην Άκρα.
 Οι όροι «συμμετάσχει ενεργά» φαίνονται να δείχνουν ότι ο Mboya συνεργαζόταν με τη CIA, της οποίας η έκθεση συντάχθηκε από τους πράκτορες της επί τόπου στην Άκρα και την Τύνιδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της «συνεργασίας» με τη CIA ο Mboya χορήγησε υποτροφία στον Ομπάμα τον πρεσβύτερο και του πρόσφερε την ευκαιρία να εκπατριστεί και να εισαχτεί στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τη μητέρα του σημερινού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μια παλαιότερη εβδομαδιαία μυστική έκθεση της CIA, της 3ης Απριλίου 1958, εμφανίζονται οι λέξεις: «[ο Mboya] παραμένει ένας από τους πιο ελπιδοφόρους ανάμεσα στους Αφρικανούς ηγέτες». Η CIA, σε άλλη μυστική εβδομαδιαία έκθεση, με ημερομηνία 18 Δεκέμβρη 1958, περιέγραψε τον Κενυάτη εθνικιστική Mboya «νεαρό ομιλητή ικανό και δυναμικό» κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στις εργασίες της παναφρικανικής διάσκεψης.  Θεωρήθηκε αντίπαλος των «εξτρεμιστών», όπως ο Nkrumah, που υποστηρίζονταν από τους «Σινο-Σοβιετικούς εκπροσώπους».

Σε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA για το Παναφρικανικό Συνέδριο του 1961, ο συντηρητισμός του Mboya, όπως και αυτός του Τυνήσιου Slim Taleb, λειτουργούσε σαν αντίβαρο της αριστερής πολιτικής του Nkrumah. Οι φιλο-Κομμουνιστές εξελέγησαν ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παναφρικανικού Συνέδριου στη Διάσκεψη του Καΐρου το 1961, στην οποία συμμετείχε ο Mboya. (…)
Οι μόνοι συμμετέχοντες που έλαβαν την έγκριση της CIA ήταν ο Mboya, που όλα δείχνουν ότι ήταν καταδότης της CIA, ο Joshua Nkomo, με καταγωγή από τη Νότια Ροδεσία, ο Β.Munanka από το Τανγκανίκα, ο Τυνήσιος Abdel Magid και ο John Kakonge από την Ουγκάντα.
Ο Nkrumah τελικά απορρίφθηκε το 1966 μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA, ενώ πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα και το Βόρειο Βιετνάμ. Η επιχείρηση αυτή τέθηκε σε εφαρμογή ένα χρόνο μετά από αυτήν κατά του προέδρου Σουκάρνο, ένα άλλο στρατιωτικό πραξικόπημα στο οποίο η οικογένεια του Ομπάμα, από την πλευρά της μητέρας του,  έπαιξε σημαντικό ρόλο.
Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονία του Mboya οργανώθηκε από Κινέζους πράκτορες που ενεργούσαν για λογαριασμό κυβερνητικών φατριών που εκτελούσαν διαταγές του Πρόεδρο της Κένυας Γιόμο Κενιάτα για να εξαλείψουν έναν φιλοαμερικανό Αφρικανό πολιτικό. Όλες οι πρεσβείες στο Ναϊρόμπι είχαν αναρτήσει  τις σημαίες τους μεσίστιες προς τιμή του Mboya, εκτός από μια, αυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο Jomo Kenyatta, πρώτος Πρόεδρος
της Κένυα μετά την αποικιοκρατία
Η επίδραση του Mboya στο καθεστώς Κενιάτα θα διατηρηθεί για πολύ μετά το θάνατό του, όταν ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος ήταν ακόμα ζωντανός. Το 1975, ο Josiah Kariuki, ένα μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος KANU (κόμμα που ο ίδιος βοήθησε να δημιουργηθεί με τους Mboya και Ομπάμα τον πρεσβύτερο) δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία, ο Κενιάτα έδιωξε από τη κυβέρνηση τρεις υπουργούς, οι οποίοι «είχαν προσωπική σχέση με τον Kariuki, ή τον Mboya».  Η πληροφορία αυτή αρχικά χαρακτηρίστηκε ως απόρρητη (ταξινόμηση επίπεδο Umbra). Εμφανίστηκε σε διάφορα υπομνήματα της CIA στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Αφρική. Αργότερα μεταδόθηκε από το δίκτυο COMINT την 24 Ιουνίου 1975. Οι πληροφορίες σε αυτή την έκθεση, όπως φαίνεται από το επίπεδο της κατάταξης, προέρχονται από την υποκλοπή συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας. Κανείς δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τη δολοφονία του Kariuki.
Η παρακολούθηση των συνομιλιών των συνεταίρων των Mboya και Kariuki αποτελεί απόδειξη ότι η NSA και η CIA διατήρησαν  την εποπτεία του Μπαράκ Ομπάμα του πρεσβύτερου, ο  οποίος πιθανόν να εμπλέκεται περιστασιακά σε υποθέσεις υποκλοπών, για τις  οποίες είναι υπεύθυνες η NSA και το Government Communications Headquarters (GCHQ, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληροφοριών της βρετανικής κυβέρνησης).

*Wayne Madsen: Πρώην εργολάβος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), έγινε δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε ηλεκτρονικές πληροφορίες και πληροφορίες εν γένει. Υπήρξε μεταξύ άλλων προϊστάμενος συντάκτης του γαλλικού περιοδικού Intelligence Online μέχρι την εξαγορά του από την Le Monde.  Εκδίδει το Wayne Madsen Report  και είναι τακτικός ομιλητής στο δορυφορικό κανάλι Russia Today .

(Τέλος μέρους 1)

 Wayne Madse          30.08.2010

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/1_25.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top