Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο ΕΚΔΟΤΗΣτης ελληνικής εφημερίδας «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης, Μιχάλης Βασιλειάδης, δήλωσε στον «Φ» ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για περιουσίες «είναι υπολογίσιμο βήμα προς τη νομιμότητα, στο θέμα αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί τα μειονοτικά Ιδρύματα ως προς την υφαρπαχθείσα ακίνητη περιουσία τους».
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι για την Ελληνική μειονότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχει άμεση σχέση με την επιβίωσή της είναι το δημογραφικό. Μέχρι το 1964 στην Πόλη ζούσαν πάνω από 90 χιλιάδες Έλληνες, υπέδειξε. Έθεσε δε το ερώτημα, αν ο Ερντογάν θα έδινε άδεια εγκατάστασης και εργασίας στην Πόλη σε περίπου 12 χιλιάδες πολίτες για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα.



Διαφορετικά, διερωτήθηκε πώς θα αξιοποιηθούν οι περιουσίες που θα επιστραφούν. Αναφορικά με το νέο νόμο ο Μ. Βασιλειάδης υπέδειξε στη συνομιλία του με τον «Φ» ότι δεν αναφέρεται, εάν τα μειονοτικά Ιδρύματα (Βακούφια) θα έχουν το δικαίωμα απαίτησης ‘διαφυγόντων κερδών’ επί των περιουσιακών στοιχείων που στερήθηκαν για μακρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί βεβαίως, σημείωσε, το γεγονός, ιδωμένο από νομικής και μόνο πλευράς, να χαρακτηριστεί με τη λαϊκή εκείνη ρήση «βρήκαμε το χαμένο ζωντανό μας και χαιρόμαστε». Τέλος, προέβλεψε ότι στις κινήσεις αυτές του Ερντογάν θα υπάρξει έντονη αντίδραση από την άκρως συντηρητική και επιθετική αντιπολίτευση, εντός και εκτός Βουλής.
http://www.philenews.com/digital/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΔΩ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top