Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗ ήταν η πεποίθηση πως Τουρκία και Ισραήλ είναι δύο μεγάλοι εταίροι στην περιοχή που εργάζονται και συνεργάζονται προκειμένου να ελέγχουν τα πάντα στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Όμως σήμερα η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ουδέποτε πίστευε στις σχέσεις των δύο χωρών παρά τα όσα δημοσίως έλεγε και δημιουργούσε μια άλλη από την πραγματική εικόνα. Μέσω Wikileaksαποκαλύπτεται ότι πίσω από τον φιλικό προς το Ισραήλ Ερντογάν κρυβόταν ένας άλλος άνθρωπος που μισούσε αφάνταστα το εβραϊκό κράτος.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μισεί το Ισραήλ αφάνταστα» και θα έκανε ό,τι μπορεί για να το καταστρέψει: Αυτή η άποψη του Ισραηλινού πρέσβη στην Τουρκία GabbyLevy, αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, με ημερομηνία σύνταξης 27 Οκτωβρίου 2009 και με συντάκτη τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία JamesF. Jeffrey. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος, ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Ισραηλινού πρέσβη, ότι δηλαδή ο Ερντογάν μισεί το Ισραήλ, μετά από επαφές που πραγματοποίησε με άτομα εντός και εκτός της τουρκικής κυβέρνησης. Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται η άποψη του Ισραηλινού πρέσβη ο οποίος σημειωτέον έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ότι οι σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με κύριο υπαίτιο τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, o Ισραηλινός πρέσβης ξεκάθαρα πιστεύει ότι, «ο Ερντογάν είναι φονταμενταλιστής. Μας μισεί (τους Ισραηλινούς) αφάνταστα». Την ίδια ώρα η Άγκυρα καθησύχαζε Αμερικανούς και Ισραηλινούς ότι οι σχέσεις θα βελτιωθούν και ότι η κριτική που ασκείται από τον Τούρκο πρωθυπουργό είναι προς εσωτερική κατανάλωση. Όμως τα μετέπειτα γεγονότα και ειδικότερα με το στολίσκο της Γάζας καταδεικνύουν, εκ των υστέρων, πως δεν ήταν μόνο δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.
http://www.philenews.com/digital/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_324.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top