Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μέσα σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό κλίμα, όπου το κάθε πολιτικό λάθος έχει μεγάλο τίμημα οι ηγέτες της Ευρώπης προσπαθούν να δώσουν νόημα στη λέξη ηγεσία, αλλά όπως φαίνεται από τις απόψεις ιστορικών ευρωπαίων ηγετών, που εκφράστηκαν πρόσφατα, όπως ο Helmut Koll, δεν το έχουν καταφέρει ακόμα.

Στην Ελλάδα από την άλλη μεριά η παραπαίουσα κυβέρνηση των επαναλαμβανόμενων λαθών και αμέτρητων πισωγυρισμάτων, στρέφεται για ηγεσία στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως περίτρανα φάνηκε με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία.


Αυτή την έλλειψη ηγεσίας και την τρικυμία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, ήρθε να επιβεβαιώσει και η πρόσφατη παραίτηση ενός από τους πιο κλειστούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, αυτή του Χάρη Παμπούκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές της απίστευτης αυτής πολιτικής απόφασης για την Ελλάδα της κατάργησης του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας. Σήμερα που οι πολλαπλές επιπτώσεις αυτού του τεράστιου πολιτικού λάθους είναι παραπάνω από εμφανείς, το να το αναγνωρίζεις όχι μόνο δεν είναι αρκετό αλλά μάλλον θα το χαρακτήριζε κανείς και αφελές.

Υπό αυτές τις συνθήκες αυτή η παραίτηση δεν ήταν έκπληξη. Αλλά οι βαθύτεροι λόγοι είναι άλλοι. Το ζήτημα του υπουργείου ναυτιλίας ήταν απλώς η επίκαιρη αφορμή. Αυτό που σηματοδοτεί η αποχώρηση Παμπούκη από την κυβέρνηση είναι η εσωτερική διάλυση μιας ηγετικής ομάδας η οποία ουδέποτε πίστεψε στις αρχές και τις αξίες του κόμματος από το οποίο προήλθε.

Μια τέτοια ψυχρή και αντικειμενική αλήθεια, όσο και αν κανείς θέλει να την παραβλέψει, και αυτή η ομάδα το προσπάθησε, έχει μεγάλες επιπτώσεις που τις βλέπουμε σήμερα. Γιατί όταν χλευάζει κανείς την ιδεολογία και τα πιστεύω τόσο πολλών ανθρώπων μέσα σε ένα πολιτικό φορέα, δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει την οργή και το θυμό τους.

Η αιτία λοιπόν βρίσκεται βαθειά μέσα στο κυβερνών κόμμα και σε κάποιους ανθρώπους που αγωνίστηκαν γι’ αυτό, και απέχουν πολύ από τις σημερινές του εκφράσεις, που χαρακτηρίζονται από την οικογενειοκρατία και την ατομική επιχειρηματικότητα.

Στέφανος Αγιάσογλου

http://www.antinews.gr/2011/08/26/119204/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top