Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Να αναβληθούν οι έρευνες μέχρι την εξεύρεση λύση στο Κυπριακό, είναι ο όρος που θέτει τώρα η Αγκυρα δια στόματος του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των ερευνών και ισχυρίστηκε ότι “η ελληνοκυπριακή πλευρά, από το 2003 συμπεριφέρεται σαν να είναι η μοναδική διοίκηση στο νησί και υπογράφει στην ανατολική Μεσόγειο συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων περιοχών ευθύνης».



Δεν αρκείται, υποστήριξε περαιτέρω, «σε αυτό και ορίζει περιοχές για αδειοδότηση ερευνών πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα εκφράζει σε όλα τα διεθνή επίπεδα την άποψη ότι οι πρωτοβουλίες αυτές παραβιάζουν τα ίσα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και έρχονται σε αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Ξεκινώντας από το ότι αμφότερες οι πλευρές στο νησί πρέπει να επωφεληθούν από κοινό και επί ίσοις όροις από τις φυσικές πηγές της Κύπρου, ο όρος που θέτουμε είναι, τα θέματα αυτά να παγώσουν μέχρι την επίλυση του Κυπριακού, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. «Το αίτημά μας προς τις ενδιαφερόμενες χώρες και τη διεθνή κοινότητα είναι να μεταπείσουν τους Ελληνοκύπριους”, είπε και συμπλήρωσε ότι γνωστοποίησε ο ίδιος το αίτημα αυτό τόσο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και στο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη “συμφωνία” που υπέγραψε με τα κατεχόμενα και δήλωσε “δεν θέλουμε ένταση και προβλήματα. Θέλουμε να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατόν”.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου προς τον ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με τις έρευνες και περί από κοινού αξιοποίησης των φυσικών πηγών. “Αλλά υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια”, είπε ο κ. Ερντογάν και συνέχισε: “Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις έρευνες αυτές δεν θα χρησιμοποιηθούν για αμυντικές δαπάνες. Είναι μία άκρως δημιουργική και δίκαιη πρόταση που συνιστά καλή ευκαιρία για τα ξεπέρασμα της κρίσης».

Τέλος, είπε ότι «εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ακόμη και σε αυτήν την καλοπροαίρετη πρόταση, τότε όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να απολέσουν Τουρκία και» ψευδοκράτος «δικαιώματα, με τετελεσμένα»

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
http://www.politis-news.com

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_8031.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top