Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο Έλληνας υπουργός μετέφερε τη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για «δίκαιη και λειτουργική» λύση του Κυπριακού.
Την παρούσα φάση του Κυπριακού, ενόψει των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν αύριο και τη Δευτέρα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, συζήτησαν στην αποψινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.


Ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε την στήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργου Παπανδρέου στον Κύπριο πρόεδρο και στις προσπάθειές του για «δίκαιη και λειτουργική λύση», όπως ανέφερε διπλωματική πηγή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας ενημέρωσε τον κ. Χριστόφια για τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, και ο πρόεδρος της Κύπρου τον ενημέρωσε για τα σημερινά δεδομένα και τις προοπτικές που διαγράφονται σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυπριακή διπλωματική πηγή, σε περίπτωση που η τουρκοκυπριακή πλευρά θέσει θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, όσο αφορά τις έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο στη δική της ΑΟΖ, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ξεκαθαρίσει ότι αυτό το ζήτημα δεν αφορά το διάλογο για επίλυση του Κυπριακού.
Απόψε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ με αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού. Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ενημέρωσε το γ.γ. Μπαν Κι Μουν για τις θέσεις των δυο κοινοτήτων και συζήτησαν τους χειρισμούς που θα γίνουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_30.html#.Tqz_mI9CqnA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top