Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Kοινοπραξία τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων φέρεται να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός mega-project στο πεδίο των εμπορικών κέντρων στην Αττική αλλά όπως υποστηρίζεται από την τουρκική πλευρά έχει σκοντάψει στην ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης...

Τα παραπάνω αποκάλυψε Selim Egeli, μέλος του πανίσχυρου Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) και πρόεδρος του Τουρκο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος περιέγραψε την επένδυση ως παρόμοια του Istinye Park στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελεί ένα εμπορικό κέντρο 300 καταστημάτων και 87.000 τμ μισθωμένων λιανεμπορικών χώρων, το οποίο λειτουργεί από το 2007.

Ο S. Egeli δήλωσε ακόμη πως μεγάλος Τουρκικός όμιλος φέρεται να έχει «κλείσει» την εξαγορά 3 μονάδων παραγωγής χάρτου στην Ελλάδα (μία απ' αυτές στην Κρήτη), γεγονός που θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις από Τούρκους επιχειρηματίες στην Ελλαδα. Ακόμη είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Τουρκικές επιχειρήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, όπως στην παραχώρηση τμημάτων εγχώριων λιμένων, αλλά και για ενεργειακά σχέδια με την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο πρόεδρος του Τουρκο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου έκανε λόγο όμως και για «αγκάθια», όπως περιέγραψε τις δυσκίνητες διαδικασίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι απαιτείται η παρέλευση ετών, προκειμένου ένας Τούρκος μάνατζερ να λάβει άδεια παραμονής, ενώ η λήψη βίζας αποτελεί μία διαδικασία, που δυσκολεύει πολύ τις διμερείς σχέσεις. «Αναμέναμε τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να επισκεφτεί αυτό το χρονικό διάστημα εκ νέου την Τουρκία, συνοδευόμενος από τους επιτελείς του, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογο του, Τ. Ερντογάν και να δρομολογηθούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Δυστυχώς άλλαξε η κυβέρνηση και τώρα θα χαθεί πολύτιμος χρόνος» είπε ο κ. Egeli. Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές οικονομικές σχέσεις αναφέρθηκε ότι σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν 700 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων με επενδυμένο κεφάλαιο περίπου 4,5 δις. δολάρια.

Παράλληλα ο όγκος του διμερούς εμπορίου είναι της τάξης των 3 δις. ευρώ το χρόνο. Το επόμενο χρονικό διάστημα ένας ακόμη Ελληνικός όμιλος, αυτός της Αλουμύλ, πρόκειται να επενδύσει παραγωγικά με joint-venture στην περιοχή της Σμύρνης.
http://www.imerisia.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_315.html#.TtR3wrIr2nA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top