Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει τις "απαντήσεις" για την ιρανική πυρηνική απειλή, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί ένα "πρόβλημα για όλον τον κόσμο" και όχι μόνο για το εβραϊκό κράτος.



"Το Ισραήλ έχει τις απαντήσεις για το ιρανικό πρόβλημα. Αλλά είναι ευθύνη όλου του κόσμου η επίλυσή του. Αυτό δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε μονοπώλιο του Ισραήλ", εκτίμησε ο Πέρες στην ετήσια διάσκεψη των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος τόνισε ότι το δόγμα της λεγόμενης " σκόπιμης αβεβαιότητας" του Ισραήλ για τα πυρηνικά είναι ένα "αποτελεσματικό" μέτρο αποτροπής κατά της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το δόγμα αυτό το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT), δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ποτέ ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με ξένους εμπειρογνώμονες, το εβραϊκό κράτος διαθέτει 200 έως 300 πυρηνικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί χάρη σε έναν αντιδραστήρα που βρίσκεται στην Ντιμόνα στην έρημο της Νεγκέβ (νότιο Ισραήλ). Το Ισραήλ δηλώνει ότι η μονάδα της Ντιμόνα, που κατασκευάστηκε πριν από περίπου 40 χρόνια, είναι ένα ερευνητικό κέντρο.

"Το Ισραήλ έχει τις δυνατότητες αποτροπής, πραγματικές ή όχι. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι υπάρχει στη Ντιμόνα, αλλά πρέπει να πω ότι οι φαντασιώσεις και οι υποψίες των χωρών της Μέσης Ανατολής για το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την αποτροπή του Ισραήλ", σημείωσε ο κ. Πέρες.

"Η απόφαση του Ισραήλ ήταν αρκετά σοφή να διατηρήσει μια πολιτική αμφισημίας όλα αυτά τα χρόνια", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Πέρες, όπως και άλλοι ισραηλινοί ηγέτες, πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν αποκλείει τη στρατιωτική επιλογή κατά του Ιράν.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεσή της στις υποψίες των Δυτικών σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη, παρά τις διαψεύσεις της, έχει εργαστεί για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου.
http://www.nooz.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_4944.html#.TvqzQTWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top