Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Sigmalive/KYΠΕ
Η τουρκική ιδιωτική τράπεζα Γκαραντί (Garanti) που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, έχει προχωρήσει στην αποδοχή υποθήκευσης των ακίνητων περιουσιών ίσης αξίας με σκοπό την παραχώρηση πίστωσης και αφορά ουσιαστικά ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα που πήραν οι Τ/κ που εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές το 1974.





Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ, ο διευθυντής της τράπεζας Γκαραντί, Μαχμούτ Καριμίς ανέφερε ότι εδώ και χρόνια, οι τουρκικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα δεν αποδέχονταν την υποθήκευση των ακίνητων περιουσιών που αποκτήθηκαν κάτω από το καθεστώς της ίσης αξίας περιουσιών, κάτι το οποίο άρχισε να κάνει η δική του τράπεζα. (Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι τράπεζες στα κατεχόμενα, για να παραχωρήσουν πίστωση αποδέχονταν μόνο τις τ/κ ιδιοκτησίας ακίνητες περιουσίες).

Ο κ. Καριμίς τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική, τόσο από πολιτικής όσο και από οικονομικής πλευράς και ότι με την απόφαση αυτή θα επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη στο ψευδοκράτος. Η πίστωση, πρόσθεσε, που θα παραχωρεί η τράπεζα Γκαραντί προς τους Τ/κ αιτητές, θα έχει τους ίδιους όρους που ισχύουν στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα Γκαραντί έχει συνάψει κοινοπραξία με την ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. (B.B.V.A.), η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα αντιμετώπισε πολύ θετικά αυτή την απόφαση. Σε δηλώσεις για το θέμα προέβη και ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κουτσιούκ, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση της Γκαραντί ως μια φυσιολογική και πολύ ικανοποιητική εξέλιξη, η οποία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες τράπεζες στα κατεχόμενα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_2756.html#.Tv6brjWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top