Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν υπάρχουν περιθώρια ερασιτεχνισμών», αναφέρει στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος

«Ανερμάτιστοι πλέον, αγόμαστε και φερόμαστε από τα συμφέροντα των ξένων και τις καταχθόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας» σημειώνει, ο Αρχιεπίσκοπος.
Λευκωσία: Για «πρωτοφανή ηθικό ξεπεσμό και φοβερή εξαχρείωση της κοινωνίας μας» κάνει λόγο στην εγκύκλιο του για τη γιορτή των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τονίζοντας μάλιστα πως «άνθρωποι,
στους οποίους η Πολιτεία εμπιστεύτηκε καίριες θέσεις, φαίνονται ανάξιοι των περιστάσεων, θέτοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου» την ίδια ώρα που «θεσμοί περιφρονούνται, η άμυνα παραβλέπεται, τα εθνικά ιδεώδη λοιδορούνται και οι εκπτώσεις στο εθνικό μας πρόβλημα συνεχίζονται».

Στη χριστουγεννιάτικη του εγκύκλιο η οποία διαβάστηκε σήμερα σε όλους τους Ιερούς Ναούς και εκκλησίες της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι ο χρόνος, που διέρρευσε από την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, δεν χρησιμοποιήθηκε, δυστυχώς, για ορθή θεμελίωση του αγώνα μας, που από την αρχή προβλεπόταν μακροχρόνιος αλλά αντίθετα, οι αρχικές μικρές αποκλίσεις από θέσεις αρχών οδήγησαν σήμερα σε πλήρη αποπροσανατολισμό και σύγχυση ως προς τις επιδιώξεις μας.
«Ανερμάτιστοι πλέον, αγόμαστε και φερόμαστε από τα συμφέροντα των ξένων και τις καταχθόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας» σημειώνει, υποδεικνύοντας ότι «φτάσαμε στο σημείο να φοβούμαστε μήπως και γίνουν αποδεκτά από τους Τούρκους τα όσα η πλευρά μας πρότεινε».
«Ανήμποροι να παρακολουθήσουμε τις πλεκτάνες των Τούρκων και των συμμάχων τους, με τους οποίους συμπλέουν, δυστυχώς, και οι εδώ εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, ανίκανοι να αξιοποιήσουμε τις νέες προοπτικές, που ανοίγονται μπροστά μας, με τον εντοπισμό ενεργειακών αποθεμάτων στον τόπο μας, συρόμαστε ανυποψίαστοι σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο των ξένων για επιβολή μιας απαράδεκτης διαδικασίας και μιας εθνικά καταστροφικής λύσης» επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Υπογραμμίζει στη συνέχεια πως δεν υπάρχουν, δυστυχώς, άλλα περιθώρια πειραματισμών και ερασιτεχνισμών και ότι επιβάλλεται άμεσος ανασχεδιασμός κινήσεων καθώς «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της τουρκοποίησης της πατρίδας μας».
«Εάν κάθε χρόνο, πορευόμενοι νοερώς έως Βηθλεέμ, παίρναμε νέες δυνάμεις από τον σπαργάνοις ειληθέντα Κύριον, πολύ περισσότερο χρειαζόμαστε φέτος να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη για αντιμετώπιση των όλως αντίξοων συνθηκών της πορείας του εθνικού μας προβλήματος και ανασχεδιασμό του αγώνα μας» σημειώνει.
«Το χρέος αποτροπής αυτού του απευκταίου ενδεχομένου πέφτει στους δικούς μας ώμους. Από τις εκατόν και πλέον γενιές Ελλήνων, που πέρασαν από την Κύπρο, η δική μας γενιά επιφορτίζεται αυτό το δύσκολο, αλλά και τιμητικό καθήκον» αναφέρει.
Καλεί δε πατρικά, «όπως αιρόμενοι όλοι στο ύψος των περιστάσεων, παραμερίσουμε οποιεσδήποτε διαφορές τακτικής και επιδιώξουμε, όλοι μαζί, μια λύση βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και στα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Να διακηρύξουμε προς όλους, φίλους και εχθρούς» επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος, «ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με το άδικο, ούτε και να αποδεκτούμε τα τετελεσμένα της βίας» και ότι «ουδείς μπορεί να μας επιβάλει λύση αντίθετη με τις αρχές αυτές, αν εμείς δεν συγκατανεύσουμε».
«Ο Χριστός, με την ενανθρώπησή Του και με την πρόσληψη από Αυτόν της κοινής σε όλους ανθρώπινης φύσης, έφερε το μήνυμα της ισότητας όλων των ανθρώπων. Εθελούσια απεμπόληση αυτού του δικαιώματος θα μας απεδείκνυε ανάξιους του ονόματος του Χριστιανού» προσθέτει.

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/90227/den-yparchoun-perithoria-erasitechnismon-anaferei-stin-egkyklio-tou-o-archiepiskopos

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_7982.html#.TvloITWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top