Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μία επιτροπή του ισραηλινού κοινοβουλίου αναμένεται να εξετάσει σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, μέτρο που αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Η επιτροπή εκπαιδευτικών θυμάτων θα... συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμο που θα ορίζει την 24η Απριλίου, την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές στην Αρμενία το 1915-- ως ημέρα μνήμης της "σφαγής του αρμενικού λαού".


Το κοινοβούλιο είχε απορρίψει μια παρόμοια πρόταση το 2007, όταν το Ισραήλ και η Τουρκία διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Όμως οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν μετά το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν να σταματήσουν το στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τον Μάιο του 2010.
Τον Οκτώβριο, η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην 'Αγκυρα και ακύρωσε τις στρατιωτικές συμφωνίες που είχε συνάψε με τη χώρα.
"Είναι χρόνια που επεξεργαζόμαστε" αυτό το νομοσχέδιο, είπε η Ζορζέτ Αβακιάν, μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής της Ιερουσαλήμ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.
"Ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα. Επί χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση αρνιόταν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία για κυνικούς, στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους, που συνδέονταν με τις σχέσεις της με την Τουρκία", είπε η Ζαχάβα Γκαλ-Ον, βουλευτής με το αριστερό κόμμα Μερέτζ, που στηρίζει το νομοσχέδιο.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_5286.html#.Tvln1DWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top