Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!




«Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητεί την κλήτευση του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, για να έχει μια συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον», αναφέρει ο Κάρατζιτς σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.


Ο Κάρατζιτς προτείνει η μονόωρη συνομιλία να πραγματοποιηθεί «στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας)».


«Υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, ο κ. Παπούλιας θα μπορούσε να καταθέσει για τις διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον κ. Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994» σημειώνει η ίδια πηγή.


«Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των Σέρβων, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στον οποίο οι Σερβοβόσνιοι είχαν εμπιστοσύνη και με τον οποίο μπορούσαν να συνομιλήσουν με εμπιστευτικό και ειλικρινή τρόπο», λέει ο Κάρατζιτς.


«Η μαρτυρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα επιτρέψει να αποδειχθεί η αθωότητα του κ. Κάρατζιτς στην υπόθεση του βομβαρδισμού της αγοράς (Markale) του Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, που προκάλεσε 67 νεκρούς», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=37663&category_id=541

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top