Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τα F-16 της Τουρκίας, έχοντας πάρει πληροφορίες από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ που περιπολούσαν στον αέρα, βομβάρδισαν καραβάνι Κούρδων που μετέφεραν λαθραία αφορολόγητα καύσιμα από το Νότιο στο Βόρειο Κουρδιστάν.

Από το βομβαρδισμό έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα, όλοι τους νεαροί από 12 μέχρι 32 χρονών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε δηλώσει για τον Άσαντ ότι "όταν ένας πρωθυπουργός βομβαρδίζει τον ίδιο του το λαό, δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διοικεί τη χώρα", δεν ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών, ενώ συνέχισε να φυλακίζει τα στελέχη του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου, ο αριθμός των οποίων μέσα σε μερικούς μήνες έχει ξεπεράσει τις έξι χιλιάδες, χωρίς να βγάζει άχνα ο πολιτισμένος κόσμος.
Τελικά, χθες ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα δώσει 123 χιλιάδες λίρες Τουρκίας (περίπου 55 χιλ. ευρώ) στην οικογένεια του κάθε θύματος, για να καθησυχάσει με τον τρόπο αυτό την οργή των συγγενών και του κουρδικού λαού.
Τελικά, οι συγγενείς των νεκρών, που ζουν στα σύνορα, σε μια άγονη ορεινή περιοχή και κάτω από τα όρια της φτώχειας, απέρριψαν την αποζημίωση, δηλώνοντας ότι δεν θα πάρουν ούτε μια λίρα αν δεν βρεθούν οι υπεύθυνοι των δολοφονιών.
Οι εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων Ubeydullah Encü και Zeki Tosun, μιλώντας στην εφημερίδα Ραντικάλ είπαν: “Πρώτα να βρεθούν οι δολοφόνοι των παιδιών μας και μετά να έλθουν να μας μιλήσουν για αποζημιώσεις. Είμαστε όλοι φτωχοί και για μας το ποσό που θα δώσει το κράτος είναι πολύ μεγάλο. Όμως πιο μεγάλος είναι ο πόνος μας”.
Τελικά, η υπερηφάνεια του κουρδικού λαού δεν εξαγοράζεται με τα λεφτά του βάρβαρου κράτους που τους κρατάει σκλαβωμένους και τους βομβαρδίζει δεκαετίες και αιώνες τώρα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_6206.html#.TyOa3sWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top