Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Το κυριότερο κόμμα που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να ερευνήσει την επιδρομή που έκανε τον περασμένο μήνα η τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι.



Στις 28 Δεκεμβρίου τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν εναντίον μιας ομάδας νεαρών που έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο περί λάθους γιατί ο στρατός εξέλαβε τους λαθρεμπόρους για αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η επίθεση αυτή πυροδότησε συγκρούσεις και διαμαρτυρίες ιδίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Η τουρκική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι οι νεκροί ήταν πολίτες και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος για την επίθεση, την οποία το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χασίπ Καπλάν, είπε ότι το BDP ζήτησε από το ΔΠΔ να ερευνήσει το επεισόδιο. Το κόμμα έχει ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ερώτηση γιατί το κόμμα του δεν περιμένει πρώτα τα αποτελέσματα της τουρκικής έρευνας, ο Καπλάν είπε ότι το BDP ήθελε να αποφύγει τη συγκάλυψη. «Εάν ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας προσπαθήσει να συγκαλύψει την υπόθεση (...) θα ακολουθήσουμε κάθε δρόμο, εθνικό ή διεθνή», είπε, εξηγώντας ότι «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν αποτελούν πλέον εσωτερικό, εθνικό πρόβλημα αλλά είναι ένα πρόβλημα για όλη την ανθρωπότητα».

Την Τρίτη ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν με το ποσό των 123.000 τουρκικών λιρών.

www.kathimerini.com.cy

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_9233.html#.TyORpMWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top