Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμος να προωθήσει μία λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα του στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στη σύνοδο του ερχόμενου Μαΐου στο Σικάγο, παρακάμπτοντας το «αγκάθι» του ονόματος, εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Φατμίρ Μπεσίμι.





Ο Μπεσίμι ανακοίνωσε παράλληλα έναν «μαραθώνιο» επισκέψεων από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, μέχρι το γειτονικό Βελιγράδι και το Μόναχο, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας του, την ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλά και την περιφερειακή συνεργασία, όπως είπε.

To συμπέρασμα από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι είναι ότι δεν απαιτείται η εξεύρεση ενός νέου ονόματος, αρκεί μία κοινά αποδεκτή λύση, δήλωσε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το MakFax ο Μπεσίμι. Όπως σημείωσε μάλιστα, θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση με την ελληνική πλευρά να αποδέχεται για χρήση ονόματος της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ το ίδιο με το οποίο έχει ενταχθεί στον ΟΗΕ. «Σε αυτήν τη συγκυρία η ‘Μακεδονία’ θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ακόμη κι αν αναφέρεται όπως στα Ηνωμένα Έθνη» σημείωσε ο αλβανικής καταγωγής υπουργός, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να σημάνει διακοπή στις συνομιλίες για το όνομα.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, θα εγκαινιάσει έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας, αρχής γενομένης με μία επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στόχο την προετοιμασία μιας επίσημης συνάντησης με τον αμερικανό ομόλογό του Λίον Μανέτα, τον Απρίλιο. Στις 3 Φεβρουαρίου θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση των υπουργών άμυνας που μετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες θα είναι στο Μόναχο, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ποπόφσκι, ενώ στις 6 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Βελιγράδι.

http://www.makthes.gr/news/world/82938/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_1507.html#.TyYcnMWfeM9

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top