Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, συμμετείχε σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.
Στην επίσκεψη συμμετείχε η Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνα Καραγιάννη, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς,

και πολυπληθής ομάδα αποτελούμενη από προέδρους και εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου, του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης,

Την αποστολή υποδέχτηκαν στο Τσόρλου η Διαχειριστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Ζώνης και κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη της πόλης Τσόρλου είναι μία ιδιωτική επένδυση η οποία ιδρύθηκε το 1996 από ιδιωτική εταιρεία σε έκταση 2 εκατομμυρίων μ². Στην ζώνη δραστηριοποιούνται συνολικά 170 επιχειρήσεις και απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό 3.000 ατόμων.
Στην διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή της Εταιρείας που ίδρυσε και διαχειρίζεται την Ελεύθερη Ζώνη. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας, της εξέλιξης και της λειτουργίας της ζώνης και ακολούθησε εκτενής διάλογος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις δύο (2) μεγάλων βιομηχανιών που στεγάζονται στην Ζώνη και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της υφαντουργίας και της συσκευασίας. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Διευθυντές και τους Διευθύνοντες Συμβούλους των επιχειρήσεων και συσκέψεις στις οποίες υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την παρουσία τους στην Ελεύθερη Ζώνη.

Στο τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα η μέρα ήταν πολύ γεμάτη. Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική. Για εμάς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι μία έννοια πρωτόγνωρη με την οποία ήρθαμε πρόσφατα σε επαφή. Είναι εύλογο να αναπτύσσουμε έναν προβληματισμό και να εκφράζουμε μία ανησυχία για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής μας.

Η επίσκεψή μας στην Ζώνη της Τσόρλου καταρχάς αξιολογείται θετικά διότι είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά την λειτουργία μιας Ζώνης, να γνωρίσουμε ανθρώπους που έχουν επενδύσει σε αυτήν, να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Είναι επίσης πολύ σημαντική η παρουσία των προέδρων, των αντιπροέδρων και των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και των Ομοσπονδιών της Περιφέρειας διότι τους αφορά άμεσα η δημιουργία μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή μας. Η συζήτηση για την Ε.Ο.Ζ. παραμένει ανοιχτή, όπως και η συζήτηση για την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας».

Piazzadelpopolo.blogspot.com

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/corlu.html#.Tyd2CcWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top