Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ενδιαφέρον της Gazprom για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom και γενικό διευθυντή της Gazprom Export, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.




Όπως αναφέρει η Gazprom σε ανακοίνωσή της, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ενώ οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν και «στην κατάσταση των αγορών φυσικού αερίου με ιδιαίτερη έμφαση στην εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις παραδόσεις κατά τη χειμερινή περίοδο».

Σύμφωνα με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, «η ελληνική πλευρά εκτίμησε ιδιαιτέρως τις επιπλέον ποσότητες αερίου που προμήθευσε ο όμιλος Gazprom στην Ελλάδα κατά την περίοδο του αυξημένου ψύχους φέτος τον χειμώνα».

Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που διαχειρίζεται την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, κ. Χάρης Σαχίνης.

Εν τω μεταξύ, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση, σύμφωνα με το μνημόνιο, του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ (65%) και του 34% της συμμετοχής στη ΔΕΣΦΑ (επί συνόλου 65%).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, το Δημόσιο προχωρά στην πώληση (από κοινού, με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) έως του συνόλου των μετοχών της ΔΕΠΑ, κυριότητας του Δημοσίου. Η πώληση αυτή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, θα γίνει πριν, ταυτόχρονα ή μετά τη μεταβίβαση στο Δημόσιο μετοχών της ΔΕΣΦΑ, ποσοστού 34% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/gazprom_29.html#.T03Bx4efftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top