Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

JSSNews

Το Ισραήλ φέρεται ότι έλαβε έγκριση από το Αζερμπαϊτζάν να χρησιμοποιήσει αεροπορικές βάσεις του που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με το βόρειο Ιράν. Η πληροφορία, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χααρέτζ, φέρεται ότι αποκαλύφθηκε από διπλωμάτες και
αξιωματούχους των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών. «Το Ισραήλ αγόρασε ένα αεροδρόμιο. Αυτό το αεροδρόμιο μπορεί να φιλοξενήσει ισραηλινά F-16 για παράδειγμα», δήλωσε η πηγή στην ισραηλινή εφημερίδα.


Σύμφωνα με το άρθρο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών φοβούνται ότι η στρατιωτική δραστηριότητα του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν θα καθιστά το αμερικανικό διπλωματικό έργο πιο δύσκολο για να «πέσουν οι εντάσεις».

«Παρακολουθούμε τις δραστηριότητες του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν. Και δεν μας είναι ευχάριστες», διέρρευσε η πηγή των αμερικανικών μυστικών στρατιωτικών υπηρεσιών.

Το Φεβρουάριο, το Ισραήλ υπέγραψε ένα συμβόλαιο προμήθειας όπλων αξίας 1,6 δισ. αμερικανικών δολαρίων με το Αζερμπαϊτζάν, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να πουλήσει μη επανδρωμένα αεροπλάνα και συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στο Μπακού. Σύμφωνα με έναν Αμερικανό συνταξιούχο διπλωμάτη, η υπόθεση έχει εξοργίσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεδομένου μάλιστα ότι το εβραϊκό κράτος ακύρωσε την ίδια στιγμή μια ίδια σύμβαση με τον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, τέσσερα εγκαταλειμμένα αεροδρόμια από τη σοβιετική εποχή, θα μπορούσαν να διατεθούν στο Ισραήλ.

Η εφημερίδα Haaretz ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, τον ισραηλινό στρατό, τη Μοσάντ και το Shin Bet για να επιβεβαιώσει την πληροφορία... Αλλά κανείς δεν απάντησε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν συνέλαβαν 22 ύποπτα άτομα που σχεδίαζαν να επιτεθούν στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην πρωτεύουσα Μπακού. Οι Φρουροί της Ιρανικής Επαναστατικής θα ήταν οι υπεύθυνοι για τέτοιες επιθέσεις.

Amos Lerah - JSSNews

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_722.html#.T3agFmGfftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top