Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διαφωνία ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ρουμανία στο θέμα οριοθέτησης της μεταξύ τους ΑΟΖ. Οι ακροδεξιοί στη Βουλγαρία αντέδρασαν έντονα στο αίτημα της Ρουμανίας για οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα.Στη διαδήλωση που διοργανώθηκε μπροστά από τη Πρεσβεία της Ρουμανίας στη Σόφια, από το ακροδεξιό κόμμα ΑΤΑΚΑ, το Βουκουρέστι κατηγορήθηκε για αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Βουλγαρίας.




Οι διαδηλωτές επέκριναν και την κυβέρνηση Μπορίσοφ, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ, επειδή όπως υποστήριξαν δεν έδειξε την απαραίτητη αντίδραση έναντι της Ρουμανίας.

Ο Μλαντένοφ την περασμένη εβδομάδα είχε απορρίψει την πρόταση του Βουκουρεστίου για διμερείς διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίλυση της διαφοράς.

Οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων ανάμεσα σε Ρουμανία και Βουλγαρία συνεχίζονται εδώ και 20 χρόνια περίπου. Σε ανακοίνωση που είχε γίνει πέρυσι από ιδιωτικές εταιρείες είχε σημειωθεί πως είναι υψηλή η πιθανότητα να υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου εντός της υφαλοκρηπίδας της Ρουμανίας.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_8849.html#.T3KgAmGfftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top