Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Tο πρακτορείο «Ανατολή» μεταδίδει την είδηση ότι από σήμερα έχουν τερματιστεί όλες οι λειτουργίες της τουρκικής πρεσβείας στη Δαμασκό
Με μια πολύ σημαντική εξέλιξη ξεκινά η νέα εβδομάδα στη γειτονική Τουρκία. Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, η Άγκυρα προχωρά στο κλείσιμο της πρεσβείας της στη Δαμασκό.




Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου «Ανατολή», το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας και δημοσιεύτηκε αμέσως και από τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της πρεσβείας της στη Δαμασκό.

Βασιζόμενο σε πληροφορίες από τουρκικές διπλωματικές πηγές, το πρακτορείο «Ανατολή» μεταδίδει την είδηση ότι από σήμερα έχουν τερματιστεί όλες οι λειτουργίες της τουρκικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Η σχετική απόφαση έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής πρεσβείας.

Η απόφαση για το κλείσιμο της πρεσβείας της Τουρκίας στη Συρία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην Κορέα για επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, τις επόμενες ώρες αναμένεται η επιστροφή του Τούρκου πρέσβη και του προσωπικού της πρεσβείας στην Τουρκία.

Η νέα εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Ομπάμα στην Κορέα. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, η Άγκυρα εκπέμπει το μήνυμα ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή της σε ό,τι αφορά την «αδικαιολόγητη» συμπεριφορά της κυβέρνησης της Συρίας.

Εδώ και λίγες ημέρες, οι τουρκικοί δημοσιογραφικοί και διπλωματικοί κύκλοι μελετούν διάφορα σενάρια, τα οποία αναφέρονται στην ενδεχόμενη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

www.kathimerini.com.cy

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top