Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

-Εάν παραδοσιακά τα ελληνικά συμφέροντα θεωρείται πως εκπροσωπούνται από το Σ.Κ., τα τουρκικά ταυτίστηκαν με το Δ.Κόμμα. Καθώς φαίνεται κάτι έχει αλλάξει στον στον άξονα αυτής της σχέσης και οι φορείς της νεο-οθωμανικής θεωρίας θέλουν να δουν την επιρροή τους πέραν των σχέσεων Μπερίσια-Ερντογάν.-Η Αμερική αρέσκεται σε μια ζώνη τουρκικής επιρροής εντός της οποίας θα είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία, κάτι τέτοιο η Ουάσινγκτον θα το μεταχειριστεί ως καθρέφτη «του καλού μουσουλμανικού κόσμου»….



Στο περιοδικό «ΜΑΠΟ» αυτής της εβδομάδας δημοσιεύεται ως πρωτοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου Αλφρέντ Λέλια με τον τίτλο: Το νεο-οθωμανικό σχέδιο-η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία , τουρκικό κόμμα.

Ο δημοσιογράφος Λέλια ξεκινάει το άρθρο του με μια εύλογη ερώτηση: «Ποιος έκανε δυνατή την επίσκεψη Σπαχίου στην Αμερική και γιατί η επίσκεψή του συνοδεύτηκε από μυστήριο. Ποιος είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο Σπαχίου και των τουρκικών συμφερόντων στην Αλβανία; Ενδιαφέρονται οι αμερικανοί για την αναγέννηση της κάποτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Μήπως ήρθε η ώρα μετά την υποδομή των επιχειρηματικών μπίζνες, της παιδείας και των τουρκικών ιδεών, η Άγκυρα να εκπροσωπηθεί και πολιτικά στην Αλβανία; Ο νεο-οθωμανισμός, ιδεολογία ή ανακάλυψη;

Ο δημοσιογράφος Λέλια αναφέρει στο άρθρο του πως ενώ παλιότερα οι δυτικοί μπάσανε ως σφήνα το σχέδιο με την ομάδα G99 , τώρα στο δίπολο ΔΚ-ΣΚ ,επίσης από το εξωτερικό, μπαίνει ως σφήνα η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία που μπαίνει στα πεζοδρόμια της αλβανικής πολιτικής διαμέσου της Οδού του Μπακλαβά, από κεί που συνήθως προέρχονται τα φθηνά προϊόντα της Τσάμικης Αγοράς (στα Τίρανα σημειωση Δερ.) και τα σκληρά κολλέγια στα οποία η αλβανική ελίτ σπουδάζει τα παιδιά της : από την Τουρκία.

Ο Λέλια αναφέρει πως για την επίσκεψη Σπαχίου στην Αμερική μεσολάβησε τούρκος, σε ένα ταξίδι πληρωμένο από τους Τούρκους. Επίσης για πρώτη φορά ο Λέλια λέει κάποια πράγματα εξω από τα δόντια: «Υπάρχει πλέον η πολιτική θεωρία, θεωρητικός της οποίας είναι ο τούρκος Υπεξ για την επανάκτηση της τουρκικής επίδρασης στα Βαλκάνια, στις περιοχές που κάποτε κατακτήθηκαν από τους οθωμανούς.

Η εξάπλωση ενός ισχυρού εμπορικού και επιχειρηματικού τουρκικού δικτύου στην Αλβανία, με εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως κολλέγια, μεντρεσέδες και πανεπιστήμια, πέρασε τώρα καθώς φαίνεται σε νέες απαιτήσεις: στην πολιτική εκπροσώπευση. Εάν παραδοσιακά τα ελληνικά συμφέροντα θεωρείται πως εκπροσωπούνται από το Σ.Κ., τα τουρκικά ταυτίστηκαν με το Δ.Κόμμα. Καθώς φαίνεται κάτι έχει αλλάξει στον στον άξονα αυτής της σχέσης και οι φορείς της νεο-οθωμανικής θεωρίας θέλουν να δουν την επιρροή τους πέραν των σχέσεων Μπερίσια-Ερντογάν.

Ακόμα ο Λέλια θεωρεί πως η Τουρκία θέλει να επεκταθεί ή να επιστρέψει στις κάποτε σφαίρες επιρροής… Αυτό έρχεται και λόγω της συνεχούς ευρωπαϊκής άρνησης στο αίτημα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ.. Κατά τύχη ή από γεωπολιτική τύχη η Τουρκία, παλιός σύμμαχος των Αμερικανών, έχει και τη στήριξη της Ουάσινγκτον.

Συμφέρει στην Αμερική μια ζώνη τουρκικής επιρροής εντός της οποίας θα είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία, κάτι τέτοιο η Ουάσινγκτον θα το μεταχειριστεί ως καθρέφτη «του καλού μουσουλμανικού κόσμου»….
http://www.deropoli.com/?p=8879

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_5839.html#.T3Pi0GGfftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top