Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Την "καυτή πατάτα" της παράνομης μετανάστευσης επιχειρεί να πάρει στα χέρια της η κυβέρνηση, προκειμένου να βάλει -έστω και με τεράστια καθυστέρηση- τις βάσεις για μία (βιώσιμη και όχι σπασμωδική) λύση, προτού το κέντρο της πρωτεύουσας φθάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο εξαθλίωσης.




Μετά το πέρας των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, που αποτέλεσε μεγάλο πονοκέφαλο για τον Μ. Χρυσοχοΐδη και τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, στο τραπέζι μπαίνει το ζήτημα της αντιμετώπισης των ορδών από παράνομους μετανάστες, που επί πολλά χρόνια συρρέουν στην Αθήνα, και δη στο κέντρο της.


Τους μετανάστες αυτούς, που από τη μία είναι θύματα δουλεμπόρων, οι οποίοι τους πούλησαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) φρούδες ελπίδες για μία καλύτερη ζωή, και από την άλλη αποτελούν μία "απασφαλισμένη χειροβομβίδα" για τη ζωή στην πρωτεύουσα, καθώς η (αναπόφευκτη) εξαθλίωση τους, μετακυλίεται -ως αντανάκλαση της καθημερινότητα που βιώνουν- στη ζωή των Ελλήνων, που εδώ και καιρό -δικαίως- ισχυρίζονται ότι σε κάποιες περιοχές της Αθήνας ο βίος έχει γίνει αβίωτος, με τα πολλά που αυτό συνεπάγεται.

Οι συνέπειες είναι γνωστές σε όλους. Αναπόφευκτη αύξηση της εγκληματικότητας, υποβάθμιση ενός μεγάλου τόξου στο κέντρο του δήμου Αθηναίων, εξάπλωση του παράνομου εμπορίου, και έντονη ανησυχία όσον αφορά σε θέματα υγείας, καθώς έχουν εντοπιστεί ανησυχητικά πολλά κρούσματα Aids, ηπατίτιδας και ελονοσίας.


Ένας ακόμα λόγος που οδηγεί την κυβέρνηση να σπεύσει ταχέως για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος, είναι το γεγονός πως στις αρχές του καλοκαιριού θα κριθεί το κατά πόσο η χώρα μας θα παραμείνει εντός της Συνθήκης του Σένγκεν ή θα αποβληθεί ως μη δυνάμενη να αντεπεξέλθει με το ζήτημα της προστασίας των συνόρων της.


Υπάρχει και ένα ακόμα λόγος που προκαλεί -τη φορά αυτή- πολιτικό άγχος: Η άνοδος της ακροδεξιάς, που έχει αξιοποιήσει προνομιακά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επιβάλλοντας (επί της ουσίας...) το δικό της νόμο σε πολλά σημεία πέριξ και βορειοδυτικά της Ομόνοιας.


Τούτων δοθέντων, η αστυνομία οφείλει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναπροωθήσει στις χώρες αφετηρίας τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος συγκαλεί το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας και θα παρουσιαστεί το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του.


Σε πρώτη γραμμή θα τεθεί και το θέμα της δημιουργίας Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, όπου ο υπουργός θα τονίσει την ανάγκη δημιουργίας και άλλων τέτοιων χώρων στην Ελλάδα εκτός από το Κέντρο στην Κοζάνη που έχει ήδη ανακοινωθεί και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.


Παρά ταύτα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει -και μάλιστα εντός ολίγων ημερών- σε αυτή τη δράση.


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, σημειώνει ότι "κανείς δεν πέθανε στις επιχειρήσεις- σκούπα. Αντιθέτως, πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες στα χέρια δουλεμπόρων και εμπόρων ναρκωτικών".


Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι αφού συλληφθούν οι πρώτοι 2.000, οι υπόλοιποι υπό το φόβο της σύλληψης θα εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα- επ' αυτού μάλιστα επιτελείς της Αστυνομίας επικαλούνται το παράδειγμα της Ηγουμενίτσας.


Επιπλέον, υπάρχουν ήδη προξενεία, όπως αυτό του Πακιστάν, που έχουν αποδεχθεί τη χορήγηση διαβατηρίων σε υπηκόους τους προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με ειδικές πτήσεις, ναυλωμένες από το ελληνικό κράτος.

* Στη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.
http://www.nooz.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_7446.html#.T3FbQWGfftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top