Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ενώ η «λέσχη» που έχει την ονομασία «Σκόπια 2014», συνεχίζει να προσθέτει νέα μέλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, συγχρόνως αυξάνονται τα τεράστια ποσά για την υλοποίηση αυτού του αντιπαραγωγικού έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



«Τελευταία υπερβολή σε αυτήν την οικογένεια της μνημειομανίας ήταν η τοποθέτηση του 28 μέτρων ύψους άγαλμα του Φίλιππου του Β΄, μία μόλις ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ενώ το ακριβές ποσό που κόστισε αυτό το άγαλμα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα», συνεχίζει το αλβανικό κείμενο.

Από την άλλη πλευρά, έχει ολοκληρωθεί το έργο των «Πεσόντων της Μακεδονίας» με την επίσημη τιμή κόστους- όπως ανακοινώθηκε- 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο όμως θα συνεχιστεί από μέρη που δεν εντάχθηκαν στο σύνολο, όπως η πρόσβαση προς το ξενονοδοχείο ‘Holiday Inn’ και το κόστος προβλέπεται να εκτιναχθεί.

Όλα αυτά γίνονται όταν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας που εδρεύει στη Γενεύη, δήλωσε ότι η FYROM οδηγείται ολοένα στην ανεργία με σημερινά ποσοστά ανέργων στο 30,9 τοις εκατό.

Το ερώτημα είναι δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που δαπανώνται στα μνημεία σε παραγωγικά έργα;

Εάν κάνουμε έναν ερασιτεχνικό υπολογισμό –συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- με τα 25 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για το Παλαιό Θέατρο θα μπορούσαν να κατάσκευαστούν 625 διαμερίσματα των 60 τετραγωνικών μέτρων ( ή 40 χιλιάδες ευρώ ανά διαμέρισμα) ή ένας μέσος μισθός 5.950 ευρώ για κάθε εργαζόμενο ανά έτος.
Ακόμη τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακατασκευή του Κοινοβουλίου που κόστισε 11 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 10 ιατρικά κέντρα εξασφαλίζοντας μέσο μηνιαίο μισθό στους εργαζόμενοςυ 2650 ευρώ ανά έτος.
Το κόστος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αντιστοιχεί με 20 σχολεία ή με έναν μέσο μισθό σε 10 χιλιάδες εργαζόμενους ανά έτος.

Για το μέλλον της χώρας ( και όχι για την απόκτηση συνείδησης μακεδονικής εθνότητας) έπρεπε το κράτος να δαπανά κονδύλια για τις υποδομές του, την ενέργεια, νέες θέσεις εργασίας, εκπαίδευση, υγεία και άλλους αναπτυξιακούς τομείς…

Συνολικά μέχρι σήμερα για το έργο «Σκόπια 2014» έχουν δαπανηθεί πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά το 2011, πάνω από 800.000 πολίτες της FYROM, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τίποτε άλλο εκτός από ένα ψωμί και ελάχιστες βασικές ανάγκες για να επιβιώσουν, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top