Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΠΛΟΙθεατές θα είναι στην ουσία οι Κύπριοι αστυνομικοί, που θα παραστούν στην τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας στις 5 Ιουλίου στο Κούριο. Αυτό τους ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός Αστυνομίας των βρετανικών Βάσεων, αφήνοντας άναυδη την ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, χθες κατά την παρουσίαση του πλάνου για την τελετή ανάληψης της Προεδρίας, στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της ΜΜΑΔ, ο αρχηγός Αστυνομίας των Βάσεων Ντέιβιντ Κέλλι, απευθυνόμενος στους Κύπριους αστυνομικούς παρόντος
του αρχηγού Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι ουδείς αστυνομικός της Δημοκρατίας θα επιτρέπεται να οπλοφορεί.

Όπως ανέφερε παραστατικά, «είτε σας αρέσει είτε όχι, θα είσαστε εκεί ως πολίτες, όπως είμαι εγώ τώρα εδώ». Στις αντιδράσεις ορισμένων ότι θα δημιουργηθούν κενά ασφάλειας πολύ υψηλών προσκεκλημένων, ο κ. Κέλλι απάντησε με τη βρετανική ψυχρότητα: Δεν είναι δική μας η απόφαση να κάνετε τη διοργάνωση στο Κούριο. Μετά τη δήλωση αυτή δημιουργείται μείζον θέμα, αφού από πλευράς κυβέρνησης δηλωνόταν ότι την ευθύνη στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στο Κούριο την έχει η Δημοκρατία, γι' αυτό και επιλέγηκε η συγκεκριμένη περιοχή για να σταλεί αυτό το μήνυμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι Βρετανοί μετά από πιέσεις της Αστυνομίας, αποφάσισαν να κάνουν εξαίρεση επιτρέποντας σε έξι με εφτά Κύπριους αστυνομικούς να οπλοφορούν επειδή θα συνοδεύουν Προέδρους ξένων χωρών και τον κ. Μπαρόσο. Σημειώνεται ότι κατά την τελετή στο Κούριο δήλωσαν μέχρι στιγμής ότι θα παρευρεθούν έξι πρόεδροι κρατών, ο κ. Μπαρόσο και οκτώ υπουργοί Εξωτερικών.

Οι Βρετανοί έχουν δεσμεύσει για ορισμένες ώρες και τον εναέριο χώρο πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ μέτρα θα ληφθούν και στη θάλασσα. Στην περιοχή θα υπάρχουν γύρω στους 400 αστυνομικούς της Δημοκρατίας, ενώ δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να προσέλθει εάν δεν συνοδεύεται. Τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφάλειας που επέβαλαν οι βρετανικές Βάσεις Επισκοπής, είναι τέτοια που εξέπληξαν ακόμη και τους αστυνομικούς που θα εμπλακούν τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λεμεσό. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ο χώρος θα κλείσει για το κοινό μέρες προηγουμένως, ενώ στις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση στο Κούριο ώστε να διαπιστωθούν τα κενά και να διορθωθούν.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8240.html#.T-P6Phefftc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top