Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
Με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα Κόμπρα βομβάρδισε η Τουρκία στρατηγικά σημεία του PKK στο Βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο της νέας επιχείρησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας περιόδου. Επειτα από τη μεγάλη επίθεση του PKK τα ξημερώματα της Τρίτης στο Χακιάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην οποία σκοτώθηκαν οκτώ τούρκοι στρατιώτες, ο τουρκικός Στρατός ανέπτυξε τέσσερις χιλιάδες άνδρες περικυκλώνοντας 300 μέλη του PKK.

«Μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν 26 τρομοκράτες και κατασχέθηκαν τα όπλα και το στρατιωτικό τους υλικό. Ενας τρομοκράτης συνελήφθη ζωντανός», ανακοίνωσαν οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις χθες το απόγευμα. Στην περιοχή που έγινε η επίθεση του PKK είχαν σπεύσει αμέσως την Τρίτη ο αρχηγός του τουρκικού Στρατού Νετζντέτ Οζέλ μαζί με τον αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων Χαϊρί Κιβρίκογλου και τον διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Κάλιοντζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τη διαταγή για την πραγματοποίηση της επίθεσης του PKK έδωσε από το στρατόπεδο Ζαπ το συριακής καταγωγής σκληροπυρηνικό μέλος της οργάνωσης Χουσεΐν Φεχμάν, που φέρει το πολεμικό ψευδώνυμο Μπαχόζ Ερντάλ. Τα τουρκικά μέσα σχολίαζαν ωστόσο ότι μέχρι χθες οι μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν στοιχεία αν γνώριζε για την επίθεση και ο αρχηγός του PKK Καραγιλάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζαμάν», το PKK έχει γίνει μια περίπλοκη οντότητα στην οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους διαφορετικά σώματα που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

«Τι κάνουμε λάθος; Ποια είναι η λύση;», αναρωτιόταν επίσης χθες ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Ζαμάν». «Αν δεν καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, μια μέρα θα μας διαλύσει. Το βαθύ κράτος εξακολουθεί να είναι ζωντανό σ' αυτή τη χώρα, ελπίζοντας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους ή σε μια οικονομική κρίση. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς λύση καθιστά το θέμα ακόμη πιο περίπλοκο και το μετατρέπει σε περιφερειακή κρίση».

Χθες πάντως οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έλυσαν το «μυστήριο της μαύρης ομπρέλας» που έφεραν και τα οκτώ μέλη του PKK τα οποία σκοτώθηκαν κατά την τρίωρη μάχη που ακολούθησε την επίθεση.

Τις χρησιμοποιούσαν για να προστατεύονται από τις κάμερες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να τους εντοπίζουν από τη θερμότητα του σώματος. «Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται αυτή η τακτική», αναφέρουν ειδικοί αναλυτές. Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ανακάλυψαν ότι το PKK είχε παραγγείλει πριν από δύο μήνες πέντε χιλιάδες μαύρες ομπρέλες και τις μοίρασε στα μέλη του που συμμετέχουν σε επιθέσεις.

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4731391

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top