Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε», είναι το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως το καταγράφει η εφημερίδα New York Times. Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».Σύμφωνα με τους NYT, o πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», συνέχισε.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά ως την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για σταθερότητα. Ωστόσο η εφημερίδα γράφει πως η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι διόλου διασκεδαστική υπόθεση. «Πιστεύετε ότι θα ήταν κανείς ευτυχής ως πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός τον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη και συνέχισε: «Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο πόνος».

Αναφερόμενος στα νέα επεισόδια που ξέσπασαν την Τετάρτη στο περιθώριο των απεργιακών διαδηλώσεων της Αθήνας, ο κ. Σαμαράς είπε πως πρόκειται για «ένα προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης» που διέρχεται η χώρα.

Σημείωσε ακόμη πως τα φαινόμενα αυτά αποτελούν «καμπανάκι» για τους εταίρους και τον δυτικό κόσμο, επισημαίνοντας: «Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η περασμένη Πέμπτη ήταν η πιο ευτυχής μέρα από τότε που ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης, λόγω της συμφωνίας με τους κυβερνητικούς εταίρους για τους βασικούς άξονες των μέτρων.

Στη συνέντευξη ο κ. Σαμαράς έκανε εκτενή αναφορά και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «μη νόμιμοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας.
Εκτίμησε επίσης ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, σε περίπτωση κατάρρευσης της Συρίας, λόγω των προσφύγων που θα συρρεύσουν στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας πως πρόκειται για «μια φούσκα που θα σκάσει». Εξάλλου, δεν πιστεύει ότι χρειάζεται το ακροδεξιό κόμμα να τεθεί εκτός νόμου. «Πιστεύω ότι η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή που δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Καμία αμφιβολία για τις προθέσεις των εταίρων
«Διαβάζοντας με θλίψη στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Times της Νέας Υόρκης ότι η περασμένη Πέμπτη υπήρξε μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες από τότε που ανέλαβε καθήκοντα καθώς η κυβέρνηση κατέληξε σε μια βασική συμφωνία για τα μέτρα λιτότητας, καταλήγει κανείς σε συμπεράσματα τόσο καταλυτικά και απόλυτα ώστε να μην μένει πια καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και τις ευθύνες και των τριών κυβερνητικών εταίρων», είναι το σχόλιο του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστου Ζώη.

Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top