Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Την άμεση επέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμοπουλου προκάλεσε η επιστολή του μουσουλμάνου ιμάμη της Ξάνθης, προς το μουφτή Κομοτηνής, με την οποία καταγγέλλει ότι ο Τούρκος πρόξενος τον απείλησε, επειδή δεν δήλωσε υποταγή σε «συντοπίτες» του και ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. Όπως κατήγγειλε ο ιμάμης, ο Τούρκος πρόξενος του ζήτησε «να δηλώσει υποταγή στον Ιμπραήμ Σερήφ, διαφορετικά θα είναι υπόλογος έναντι της Τουρκίας και όλων των κατοίκων της μειονότητας που δηλώνουν πίστη στη μητέρα πατρίδα Τουρκία».



Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα στη σχετική καταγγελία και αναφέρει μάλιστα ότι θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης στον Τούρκο πρόξενο καθώς όπως τονίζει, δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών την παραμονή της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα.

Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή. Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθʼ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου
http://www.zougla.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top