Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Του Νίκου Στέλγια
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, ένα ελληνικών συμφερόντων πλοίο ενώνει το τουρκικό λιμάνι της Αντιόχειας με το Ισραήλ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, παρά την μεγάλη ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, το ελληνικό πλοίο έρχεται να δώσει νέα ώθηση στις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών. Η τουρκική εφημερίδα «Βατάν» αναφέρει ότι το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «Algerie Ferries» έχει ναυλωθεί από την τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία «Sisa Denizcilik». Από τώρα και στο εξής, το ελληνικό πλοίο θα ενώνει το τουρκικό λιμάνι της Αντιόχειας με το Ισραήλ.

Η Τουρκία προχώρησε στην λήψη της νέας πρωτοβουλίας εξαιτίας της κρίσης της Συρίας. Η κρίση της Συρίας, η οποία πλέον έχει λάβει διαστάσεις εμφυλίου πολέμου, έχει διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές της Τουρκίας με διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στην νέα περίοδο, οι τουρκικές εταιρείες, οι οποίες θέλουν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στις αγορές της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες εξαιτίας της κρίσης της Συρίας. Με απώτερο στόχο την παράκαμψη αυτών των δυσκολιών, στην νέα περίοδο, οι Τούρκοι βιομήχανοι και έμποροι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο θαλάσσιο εμπόριο της Ανατολικής Μεσογείου.

Την προηγούμενη περίοδο, με πρωτοβουλία της Τουρκίας, ξεκίνησαν δρομολόγια ανάμεσα στα λιμάνια της Αντιόχειας και της Αιγύπτου. Στην νέα περίοδο, σε αυτά τα δρομολόγια έρχεται να προστεθεί το νέο δρομολόγιο Αντιόχειας – Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ειδικούς, το νέο δρομολόγιο θα διευκολύνει την μεταφορά των τουρκικών προϊόντων στην αγορά της Ιορδανίας. Ακόμη, θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των Τούρκων μεταφορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Μεσανατολικό Πρόβλημα. Χθες, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ και ισχυρίστηκε ότι το Τελ Αβίβ βομβαρδίζει άμαχο πληθυσμό στην Γάζα. Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τόνισε ότι η χώρα του βρίσκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων και ότι θεωρεί το Παλαιστινιακό Πρόβλημα δική της υπόθεση.
* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top