Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Deutsche Welle (Γερμανία)

Η Άγκυρα θα ζητήσει πυραύλους Patriot από το ΝΑΤΟ. Αυτοί οι πύραυλοι αντιπυραυλικής άμυνας θα πρέπει να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
Θα χρησιμοποιούνταν για να υπερασπιστεί η Τουρκία, η οποία έχει ήδη υποβληθεί σε βομβαρδισμό οβίδων όλμων από τη Συρία.



Το ερώτημα είναι αν αυτοί πύραυλοι αντι-πυραύλων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας.
Και η Γερμανία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη.
Πράγματι, οι πύραυλοι Patriot φέρονται ότι θα παραδοθούν από το Βερολίνο. Ο γερμανικός στρατός διαθέτει 23 συστοιχίες, συμπεριλαμβανομένης της πιο σύγχρονης εκδοχής PAC-3 των διάσημων πυραύλων Patriot.

A priori, η ζήτηση της Τουρκίας, η οποία είναι επικείμενη, είναι απολύτως κατανοητή.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο οβίδες όλμων , που προέρχονταν από τη συριακή πλευρά, έπληξαν τουρκικές κοινότητες κοντά στα σύνορα και σκότωσαν πέντε πολίτες. Η Τουρκία, επομένως, εύλογα ζητά βοήθεια από το ΝΑΤΟ.
Αλλά το να χρησιμοποιήσεις συστοιχίες Patriot για την αντιμετώπιση πύρων από όλμους, είναι σαν κυνηγήσεις σπουργίτι με μπαζούκα.
Τα Patriot δεν έγιναν για τέτοια χρήση, αλλά για να καταστρέψουν πυραύλους που εκτοξεύονται από το έδαφος ή από αεροσκάφη.


Μήπως έχει η Τουρκία άλλες προθέσεις;

Η τουρκική κυβέρνηση δεν εξήγησε για ποιο λόγο χρειάζεται αυτούς τους πύραυλους, ενώ δεν υποβλήθηκε σε καμία αεροπορική επίθεση.
Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες συστοιχίες Patriot είχαν αναπτυχθεί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στο Ιράκ το 2003. Όμως, ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε απειλήσει την Τουρκία με τους πυραύλους Scuds του. Αυτό δεν έγινε ποτέ από τη Συρία.
Η εγκατάσταση πυραύλων Πάτριοτ στα συρο-τουρκικά σύνορα θα έδινε de facto στο τουρκικό στρατό τα μέσα για να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη ή μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που θα της επέτρεπε να δεχτεί πρόσφυγες ή να προσφέρει καταφύγιο για την εξέγερση.

Εάν η Γερμανία παρέχει αυτές τις εν λόγω συστοιχίες στη Τουρκία, η Bundeswehr κινδυνεύει να βρεθεί μπλεγμένη σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Πράγματι, για να στείλει δύο συστοιχίες Patriot θα πρέπει να παράσχει και 170 στρατιώτες της Bundeswehr για να πάνε μαζί.
Αν πρόκειται να προστατεύσει την Τουρκία, δεν υπάρχει ανησυχία.
Αλλά αν είναι για να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και με την ευκαιρία να ελέγχουν καλύτερα την περιοχή όπου οι Κούρδοι αντάρτες είναι πολύ δραστήριοι, τότε ο γερμανικός στρατός κινδυνεύει να εμπλακεί σε μια εμπόλεμη ζώνη.
Και μια τέτοια δράση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

DW.DE

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top