Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ενδιαφέρον της Gazprom για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom και γενικό διευθυντή της Gazprom Export, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΕΡΟΣΚΆΦΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ, ΤΎΠΟΥ ΦΆΝΤΟΜ, ΈΧΑΣΕ ΤΙΣ ΔΎΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΈΣ ΔΕΞΑΜΕΝΈΣ ΚΑΥΣΊΜΩΝ ΠΟΥ ΈΦΕΡΕ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΆΔΕΙΕΣ, ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉΣ ΆΣΚΗΣΗΣ ΧΑΜΗΛΏΝ ΠΤΉΣΕΩΝ, ΣΤΗ ΘΑΛΆΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΕΤΑΞΎ ΠΑΞΏΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΆΔΑΣ, ΝΩΡΊΣ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά από μια σε βάθος μελέτη του ελληνικού δημοσίου, οι εμπειρογνώμονες της Τασκ Φορς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του ελληνικού κράτους συνιστά μια σχιζοφρενική κατάσταση. Επιπλέον, προτείνουν σχέδιο για την αναδιάρθρωσή του, όχι με απλές αλλαγές, αλλά με σύσταση των υπηρεσιών του κράτους από το μηδέν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια

Θύελλα μεγάλη ξέσπασε στην τουρκική πρωτεύουσα... Μαζί με την χιονοθύελλα και τις άδοξες καιρικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι κάτοικοι της Άγκυρας παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει εδώ και εβδομάδες στην «καρδιά» της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας. Δυο ομαδοποιήσεις εντός της κυβερνητικής παράταξης ανταλλάσσουν σκληρές τοποθετήσεις και συγκρούονται για το μέλλον της επιτυχημένης πολιτικής συμμαχίας, η οποία άφησε το στίγμα της στην τελευταία δεκαετία της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ερωτήματα εγείρει η «διαίσθηση» της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor να παρακολουθεί τις κινήσεις τη Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Ιούνιο του 2009, δέκα ολόκληρους μήνες πριν από την απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν από τις διερευνητικές επαφές Παπανδρέου – Στρος Καν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σαμαράς, Πίττας, Παπακυριακού και Κάρυος, ήταν ποφασισμένοι ζωντανοί να μεν πιαστούν
ΤΟΥΠΑΜΠΟΥΒΑΣΙΛΑ

•Ο γιός του Παναγιώτη του Καλλή, ο Κυριάκος, 54 χρόνια μετά την ηρωική μάχη των τεσσάρων παλλικαριών της ΕΟΚΑ στον Αχυρώνα του Λιοπετριού, θυμάται. Το ρολόι του χρόνου έδειχνε Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 1958...

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΗδική του μαρτυρία για τη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέσα από «θραύσματα προσωπικών σημειώσεων και εφημερίδων» και «τραύματα της ατομικής μνήμης που μένουν ακόμη ανοιχτά και άλλα που έκλεισαν κάτω από ουλές της συλλογικής λήθης», καταθέτει στο βιβλίο του «Αντεθνικώς δρώντες» 1971-1974, ο δημοσιογράφος Χρίστος Ζαφείρης. «Πρόκειται για ένα βιβλίο μνήμης», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο συγγραφέας, στο περιθώριο παρουσίασης του βιβλίου που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχάλη Κοντού*
Αν η Τουρκία τού «κλείσει ξανά το μάτι», το Ισραήλ θα εγκαταλείψει την Κυπριακή Δημοκρατία στα κρύα του λουτρού; Αυτό το ερώτημα τίθεται συχνά σε σχέση με την υπό διαμόρφωση εταιρική σχέση του Ισραήλ με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και την Ελλάδα. Ερώτημα που γεννά ανησυχίες ως προς το κατά πόσον η Κύπρος θα πρέπει να «δοθεί ολόψυχα»στο Ισραήλ,ρισκάροντας να

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσει με προσοχή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, υπό το φως της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό» αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και προσθέτει:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο πρέσβης Ανδρέας Ιακωβίδης
Το 2012 τυγχάνει να είναι η τριακοστή επέτειος της υπογραφής της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας ( 10 Δεκεμβρίου 1982) στο Montego Bay της Ιαμαϊκής. Τα Ηνωμένα Έθνη προγραμματίζουν σειράν εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία αυτή λαμβανομένης υπόψη της σημασίας της Συνθήκης, που αποτελείται από 300 Άρθρα και 9 Παραρτήματα και διέπει όλες τις πτυχές του Δικαίου της Θάλασσας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΙΑ ακόμη παρτίδα στο γεωπολιτικό σκάκι των αγωγών που θα μεταφέρουν ενεργειακές πρώτες ύλες από τις χώρες παραγωγής της Ανατολής προς τους μεγάλους καταναλωτές της Δυτικής Ευρώπης έχασε η Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε.
Η απόρριψη του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου ITGI από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Σαχ Ντενιζ ΙΙ όσον αφορά τη διεκδίκηση μεταφοράς του αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ιταλία είναι το δεύτερο μεγάλο χτύπημα που δέχεται σε

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι υιοθετεί το "μοντέλο" του προκατόχου του Μεναχέμ Μπέγκιν, του πρώτου επικεφαλής κυβέρνησης της Δεξιάς στην ιστορία του Ισραήλ, με την ευκαιρία των εορτασμών για την 20ή επέτειο από το θάνατο του τελευταίου.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συντάξει ένα νέο κείμενο, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου για το νόμο που τιμωρεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, ανακοίνωσε σήμερα το μέγαρο των Ηλυσίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την απόδοση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Σερβία πρότεινε σήμερα το Συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, με στόχο η απόφαση να ληφθεί από τους 27 ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.Στην παρέμβασή του για τη Σερβία, ο υπουργός Εξωτερικών

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια για έναν εκσυγχρονισμό του Καλάσνικοφ, ο οποίος θα δώσει νέα παράταση ζωής στο τουφέκι αυτό της σοβιετικής εποχής που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό και να είναι το όπλο που προτιμούν ένοπλες οργανώσεις και γκάνγκστερ σ' όλο τον κόσμο.Στο πλαίσιο του ύψους 20 τρισεκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 513 δισεκατομμύρια ευρώ) προγράμματος εκσυγχρονισμού των

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από 40 ημέρες, κρίθηκε η αξιοπιστία μας από τις δηλώσεις Μεσούτ Γιλμάζ για τις πυρκαγίες στα ελληνικά δάση. Τώρα, κρίνεται και πάλι από το βιβλίο του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
Από τα αποσπάσματα που διάβασα, όσον αφορά στα διαδραματισθέντα στην Κένυα, ο Μπιράντ γράφει ανακρίβειες. Για τα της Άγκυρας, σχεδόν ταυτίζονται με όσα έγραψα στο βιβλίο.
Ποια είναι η διαφορά;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην σημερινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Apple, προτάθηκε επίσημα από πλευρά των μετόχων το τεράστιο αποθεματικό κεφάλαιο της εταιρείας που ανέρχεται στα 97 δισεκατομμμύρια ευρώ να διατεθούν για την … αγορά της Ελλάδας! Και όταν λέμε της Ελλάδας, εννοούμε ολόκληρης της Ελλάδας, ως χώρα με τους κατοίκους μαζί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με θέμα τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πλήρης είναι ο αιφνιδιασμός του βενιζελικού στρατοπέδου από την απόφαση παραίτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και την απόφασή του να διεκδικήση την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συσπειρώνοντας τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και τους βουλευτές που έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με την ολοκληρωτική παράδοση του κόμματος στις δυνάμεις του Μνημονίου, ακόμα και μετά την εγκατάλειψη του σκάφους από τον Γ.Παπανδρέου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ντρέπομαι που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό», ήταν τα λόγια της Χάϊκε Χάνσελ, με τα οποία συνόδευσε την αρνητική ψήφο της γερμανικής Αριστεράς για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Η Γερμανίδα βουλευτής μάλιστα δεν δίστασε να φωνάξει στα ελληνικά μέσα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, «Eίμαστε όλοι Έλληνες»!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η βουλευτής του κόμματος Die Linke, σχολίασε το γεγονός πως ο 86χρονος πλέον Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει και αγωνίζεται ακόμα και τώρα στους δρόμους για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέντευξη στον Σπύρο Αλεξίου

Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι από τις πρώτες φωνές που ακούστηκαν για χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, όταν και τα δύο θέματα αποτελούσαν ταμπού, μετά το ξέσπασμα της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης. Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μαζί με την ομάδα του RMF (Research on Money and Finance), έχουν προχωρήσει σε έρευνες και μελέτες για τις επιπτώσεις του ευρώ στις περιφερειακές οικονομίες και τα δομικά προβλήματα του κοινού νομίσματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
1. Εκ μέρους του υπογράφοντα και όλου του προσωπικού, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:
2. Παραφράζοντας τον Πλάτωνα, «η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλό στην κοινωνία και σου την ανταποδίδουν με αδικία, αδιαφορία και αχαριστία»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα περίμενε κανείς ότι τον Οκτώβριο του 2009, μετά δηλαδή τη διαπίστωση για την οξύτατη οικονομική κρίση στην οποία οδηγούνταν η Ελλάδα, η τότε κυβέρνηση θα προχωρούσε τάχιστα σε συμφωνίες για έρευνες, γεωτρήσεις και εξορύξεις, ειδικά στη νότια Κρήτη και στο Καστελόριζο, όπου οι πλείστοι ειδικοί πιστεύουν ότι κρύβεται «αμύθητος θησαυρός».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προβληματισμός υπάρχει στην ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κατά πόσο έχουν προχωρήσει μυστικές συνομιλίες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για παραχώρηση από τη Λευκωσία της αεροπορικής βάσης Πάφου για στρατιωτική χρήση. Την ίδια ώρα, και η πολιτική ηγεσία στην Άγκυρα, καθώς και το φερέφωνό της στα κατεχόμενα, εκφράζουν παρόμοιες ανησυχίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο συνταγματάρχης Erdal Sarızeybek που ασχολείται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), προέβη σε εντυπωσιακές αποκαλύψεις, αναφέρει, σήμερα, το τουρκικό κανάλι CNN και η είδηση αναδημοσιεύεται σε μεγάλη μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαβράκι έβγαλαν οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η έρευνα που θα αποκάλυπτε την ταυτότητα του ενός πολιτικού που φυγάδευσε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ, έδειξε τελικά ότι πάνω από 40 «πολιτικά πρόσωπα» βρίσκονται στην καυτή λίστα με τα εμβάσματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι δαπάνες για εξοπλισμούς το 2010 αυξήθηκαν 1% σε πραγματικές τιμές από το 2009 και 60% από το 2002, σημειώνει η έκθεση του SIPRI.
Στοκχόλμη: Οι παγκόσμιες πωλήσεις όπλων αυξήθηκαν το 2010 στα 411 δισ. δολάρια παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, με τις εταιρίες που κατασκευάζουν όπλα στις ΗΠΑ και στην δυτική Ευρώπη να κυριαρχούν, αναφέρει σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας για την Ειρήνη (SIPRI), το οποίο εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Δημήτρη Φιλιππίδη
Σβήνει τ' όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων για ευημερία.Περισσότερα από 17,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, ένα στα εφτά δηλαδή νοικοκυριά της χώρας, χαρακτηρίζονταν από την αβεβαιότητα και ανασφάλεια ως προς το φαγητό της οικογένειας, το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία των ΗΠΑ.
ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ καταπολέμησης της φτώχιας βρίσκεται ένας στους 6 Αμερικανούς, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τρίτη χειρότερη θέση στον τομέα της φτώχιας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα ανταλλάγματα που ζητά η Άγκυρα αφορούν και ζητήματα ενέργειας, καλύπτοντας και την Κύπρο

Σε παρασκηνιακό, μυστικό διάλογο έχουν εμπλακεί Τουρκία και Ισραήλ κατόπιν παρότρυνσης των ΗΠΑ και με αφορμή μια κλιμακούμενη κρίση με το Ιράν. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν τη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου-Elzoni.gr

Δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα: Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Arsin της Τραπεζούντας αποφάσισε να δίνει μια χρυσή λίρα σε κάθε οικογένεια της περιοχής του που θα δίνει στα παιδιά της τα ονόματα Τεμέλ, Ντουρσούν, Ιντρίς και Φαντιμέ. Τα ονόματα αυτά σχεδόν έχουν εξαφανιστεί από την Τουρκία επειδή τόσο στον κινηματογράφο όσο και στα ποντιακά ανέκδοτα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Σαμπάχ, τετρακόσιες χιλιάδες Εβραίοι από 47 χώρες ψήφισαν μέσω διαδικτύου και εξέλεξαν 120 εκπροσώπους τους που θα μετέχουν στο εβραϊκό κοινοβούλιο της Ευρώπης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διάλεξη του φιλολόγου, συγγραφέα και αναλυτή κ. Σαράντου Καργάκου, που πραγματοποιήθηκε στις 22.2.12 στο μέγαρο της ΣΕΚ στη Λευκωσία, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα “Ο Ελληνισμός σε κρίση - Συνταγή Απεγκλωβισμού”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει με τη γειτονική ΠΓΔΜ. Την στιγμή που Έλληνες πολιτικοί, αξιωματούχοι και λοιποί δηλώνουν ανοιχτά την άνεσή τους με την κλήση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» με διάφορα συνθετικά που με τον καιρό ξεχνιούνται, στο εσωτερική της γειτονικής μας χώρας, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν από ισλαμιστές μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Mε μία κίνηση κλιμάκωσης που οδηγεί στην περαιτέρω διατάραξη των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, η Άγκυρα πρακτικά έκλεισε τον τουρκικό εναέριο χώρο για τα πολιτικά αεροσκάφη του Ισραήλ με την δικαιολογία ότι «μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία τα οποία δεν δηλώνονται και πιθανή πτώση τους εντός της τουρκικής επικράτειας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον»!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στα «σκαριά» βρίσκεται μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας έχουν στα χέρια τους μία έκθεση-φωτιά, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού, Δ/ντριας 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Σχετικά με την Τέχνη διατυπώθηκαν οι θεωρίες:
« η Τέχνη πρέπει να υπηρετεί την Τέχνη»,
«η Τέχνη πρέπει να είναι στρατευμένη»,
«η Τέχνη πρέπει να είναι αυτόνομη».

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού, Δ/ντριας 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, φτάνοντας στις απαρχές της συγκρότησης μιας ανθρώπινης κοινωνίας και εξετάζοντας το ρόλο και τη συμβολή της γυναίκας στην προαγωγή της, θα παρατηρήσουμε το πόσο ζωτική ήταν η δραστηριότητά της. Βέβαια πρόκειται για τη μητριαρχική κοινωνία. Όμως σε μεταγενέστερες εποχές, όπως κατά την ελληνική αρχαιότητα, η γυναίκα παραγκωνίστηκε τελείως από τον άνδρα, αποκλείστηκε από κάθε είδους δραστηριότητα και ο ρόλος της στην εξέλιξη της κοινωνίας της περιορίστηκε. Πρόκειται φυσικά για το διαμετρικά αντίθετο άκρο,

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΆΛΗ ΜΆΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΉΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΊΑ ΚΑΙ, ΒΆΖΟΝΤΑΣ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΟ ΑΠΥΡΌΒΛΗΤΟ, ΣΤΈΛΝΕΙ «ΜΗΝΎΜΑΤΑ» ΕΝΤΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ

Η μάχη εξουσίας στην Αγκυρα καλά κρατεί και η «κρίση στη ΜΙΤ» έδειξε πόσο ισχυρός παραμένει ο Ταγίπ Ερντογάν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ (αλλά μαζί τους και το Μπαχρέιν) είναι οι κύριοι χρηματοδότες και αρωγοί των συνεχιζόμενων εδώ και ένα χρόνο προσπαθειών ανατροπής του κοσμικού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, του μόνου εναπομείναντος μη ισλαμικού καθεστώτος από την Αίγυπτο μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πιστεύουν ότι θα είναι ισχυρό όπλο στα χέρια των Τούρκων στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό

Τα θετικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και η συνεργασία της Κύπρου με ΗΠΑ και Ισραήλ πανικόβαλε τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, εξού και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκεύη Σταύρου
Το οικονομικό μπουμ και η κρίση στην ευρωζώνη
Σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν οικονομικά η Άγκυρα, εάν εντασσόταν σήμερα στην ΕΕ και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζε η ΕΕ
Η ΤOΥΡΚΙΑ μπορεί να πάρει ώς και 4,8 δις από την ΕΕ, δηλαδή 41,7% των προενταξιακών

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία εμφανίζεται μεταξύ των χωρών που βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση το 2011 στη νέα έκθεση που υποβλήθηκε από το γερμανικό Ινστιτούτο Χαιδελβέργης κατά την ετήσια Έρευνα Διεθνών Συγκρούσεων.Σύμφωνα με την τουρκική Εφημερίδα Radikal, η έκθεση επισημαίνει ότι μια σειρά από ενοπλες συγκρούσεις με το ΡΚΚ που έγιναν στην Τουρκία (μεχρι) το 2010 , το 2011 έχουν λάβει χαρακτήρα πολέμου
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_4937.html#.T0sbBIefftc

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε αντίθεση με ό, τι θα περίμενε κανείς, οι ιδιοκτήτες των εμπορικών πλοίων που συμμετέχουν στη μεταφορά όπλων, ναρκωτικών και άλλων απαγορευμένων προϊόντων είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, εγκαταστημένοι στις δυτικές χώρες.

Πρώτη έκπληξη: η Γερμανία έχει την πρωτεία, με απόσταση. Αυτό είναι το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικός αξιωματούχος είχε συζήτηση με τον Πολ Τόμσεν. Κάποια στιγμή, ο Δανός τεχνοκράτης αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και από το ΔΝΤ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σταύρος Δήμας, Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Ν.Δ.:«Η νέα κυβέρνηση θα έχει καθήκον να διαπραγματευτεί», δηλώνει στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, συμπληρώνοντας πως, «ανεξάρτητα από την αυτοδυναμία της Ν.Δ., είναι κοινή παραδοχή ότι χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Συνέντευξη στη Μάρια Σπυράκη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Μανταλένας Πίου
Ορισμένα διεθνή πρακτορεία αποδίδουν την απόρριψη του ITGI στην ελληνική κρίση και στις αμφιβολίες για το αν η κρατική και υπό πώληση ΔΕΠΑ θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα σχετικά με το μελλοντικό ιδιοκτήτη της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Είναι μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και όλων των διεθνών οργανισμών. Η κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ολόκληρη στην Ένωση, αλλά το κοινοτικό κεκτημένο δεν εφαρμόζεται στις κατεχόμενες περιοχές εξαιτίας της τουρκικής εισβολής. Από την 1η Ιουλίου θα προεδρεύει της ΕΕ. Αυτή η πραγματικότητα εξοργίζει την κατοχική Τουρκία. Και ενώ είναι υποχρεωμένη, από τις ενταξιακές διαδικασίες, να αναγνωρίσει και να συνομιλήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία, αρνείται. Δεν θέλει, λέγει ο λασπολόγος Μπαγίς, να συνομιλεί με «μισό κράτος».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ελβετικές αρχές «πάγωσαν» τρεις τραπεζικούς λογαριασμού του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην επικεφαλής της τράπεζας Proton, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής Δικαιοσύνης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της εισαγγελίας της Αθήνας, δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς που είχε ανοίξει ένας διαχειριστής κεφαλαίων για λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη, γράφει η εφημερίδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για «ρωσοφοβία» και «πουτινοφοβία» κατηγόρησε σήμερα εκπρόσωπος του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το αμερικανικό περιοδικό Time όσον αφορά το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της διεθνούς του έκδοσης, με ημερομηνία εξωφύλλου 5η Μαρτίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας και φαβορί για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα: Ριζικές αλλαγές κατά τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταθέσεων περιλαμβάνει σχέδιο υπουργικής απόφασης που έστειλε την Παρασκευή για εσωτερική διαβούλευση στα Γενικά Επιτελεία και τις μονάδες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, θα εξετάσει την έκθεση που παρήγγειλε για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος το 2004, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο τότε πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τράικοφσκι.Η έκθεση συντάχθηκε από ομάδα τοπικών και διεθνών εμπειρογνωμόνων για λογαριασμό της κυβέρνησης και σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων περιέχει αρκετά νέα στοιχεία αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μερσίνα , - Σκηνές που περιγράφουν το μεγαλείο του τουρκικού πολιτισμού αποκαλύπτει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου DIHA αναφορικά για τις συνθήκες κράτησης ανήλικων Κούρδων που έχουν φυλακιστεί για πολιτικά αδικήματα στην τουρκική φυλακή Pozantı στην Μερσίνα .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Ευρωπαίοι επανιδρύουν το ελληνικό κράτος, αποφαίνονται οι Financial Times, σε δημοσίευμα, βάσει του οποίου οι πιστωτές μας ζητούν έως τα τέλη του μήνα 38 αλλαγές σε φορολογία, δαπάνες και μισθούς. Από τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα προκύπτει, εξάλλου, ότι η τρόικα θα διαχειρίζεται από τα επουσιώδη ώς τα πλέον επουσιώδη ζητήματα της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε κάθε είδους προπαγανδιστικά επιχειρήματα καταφεύγει η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να «περνά» τις πολιτικές της, κυρίως όσον αφορά στις διεθνείς δραστηριότητες της Άγκυρας.Στη Μαλάτεια, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση του Νατοϊκού ραντάρ στην περιοχή τους και η κυβέρνηση έβαλε τα μεγάλα μέσα.Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμαήλ Γιλμάζ επισκέφθηκε την περιοχή και προχώρησε σε σειρά αμίμητων δηλώσεων, μεταξύ των οποίων και η ακόλουθη:

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top