Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οι δύο βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, δηλαδή του Ακρωτηρίου και της Δεκέλειας, μαζί με άλλες δεκατρείς υπό βρετανική κυριαρχία περιοχές περιλαμβάνονται σε Λευκό Χάρτη του Λονδίνου που δόθηκε στη δημοσιότητα με στόχο να εκφράσει την αποφασιστικότητα της Βρετανίας να τις διατηρήσει υπό την κυριαρχία του.Σύμφωνα με τις συμφωνίες για την ανεξαρτησία της Κύπρου, οι Βρετανοί διατήρησαν δύο βάσεις στην Κύπρο, που αποτελούν κυρίαρχο έδαφος της Βρετανίας και οι κυπριακές Αρχές δεν έχουν καμία δικαιοδοσία επ' αυτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι κυβερνητικές συριακές δυνάμεις συγκέντρωσαν 170 άρματα μάχης βόρεια της πόλης Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε στρατηγός των ανταρτών που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασαντ. Δεν υπάρχει, ωστόσο, καμία ανεξάρτητη επιβεβαίωση της σχετικής αναφοράς.
Ο στρατηγός Μουσταφά αλ-Σέιχ, επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, μιας ένωσης ανώτερων αξιωματικών που αυτομόλησαν, ανέφερε ότι τα άρματα μάχης βρίσκονται στη Σχολή Πεζικού, κοντά σε χωριό 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χαλεπίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ισραήλ Σαμίρ   Komsomolskaya Pravda
Σε αντίθεση με τους δυτικούς ομόλογους του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρειάζεται να χαϊδέψει το Ισραήλ με την ροή του τριχώματος, λέει ο αρθρογράφος της δημοφιλούς εφημερίδας Komsomolskaya Pravda. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους Αγίους Τόπους, ο Πούτιν «καταιόνισε» τις αυταπάτες του Ισραήλ για ρωσική υποστήριξη για στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εκτός Κατεχομένων μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές, που επανειλημμένα έχουν διαδηλώσει και στην περιοχή της Κατεχόμενης Κύπρου, ζητώντας να τεθεί τέρμα στην απομόνωση και διαμαρτυρόμενοι για τις τουρκικές επεμβάσεις στο νησί.
Μάλιστα, σε δηλώσεις τους επέμειναν πως συχνά τα συμφέροντά τους δεν συμπίπτουν με αυτά της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας πως απλώς ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία της ΕΕ, που επιμένει να τους αντιμετωπίζει σαν φαντάσματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα αυστηρά κριτήρια της κυβέρνησης Σαρκοζί διατηρεί και η νέα, σοσιαλιστική, γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών, αποκλείοντας ο αριθμός των νομιμοποιήσεων να ξεπερνά τις 30.000 τον χρόνο. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέδωσε εγκύκλιο για την κατά περίπτωση νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και μιλώντας στον «Μοντ» ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει μαζική

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τίτλο «Σταμάτησε η ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία», το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντιζ είπε ότι λόγω επίθεσης που δέχθηκε ο αγωγός φυσικού αερίου, έχει σταματήσει η ροή φυσικού αερίου από το Ιράν στην Τουρκία.Η επίθεση του ΡΚΚ στον αγωγό έγινε στην περιοχή του Ντογούτμπεγιαζιτ αλλά δεν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άγκυρα: Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο με την κουρδικής καταγωγής βουλευτίνα της αντιπολίτευσης Λεϊλά Ζάνα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση TRT Haber.Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια δήλωσης της Ζάνα, την περασμένη εβδομάδα, η οποία ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της να συναντηθεί με τον Ερντογάν για να συζητήσουν τα προβλήματα των Κούρδων της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Την απόφαση του να μην προσέλθουν για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά όσοι στρατεύσιμοι ανήκουν στην κλάση 2012 (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν το έτος 1994), οι οποίοι δεν κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα, αλλά δικαιούνται να την αποκτήσουν, σύμφωνα με τους περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμου, επειδή η μητέρα τους είναι Κύπρια, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διπλωματικοί ανταποκριτές από την Τουρκία μεταβαίνουν παρανόμως τα κατεχόμενα μετά από πρόσκληση του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών Χουσεϊν Οζκιοργκιούν και με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, οι ανταποκριτές θα έχουν επαφές στα κατεχόμενα και θα συναντηθούν με τον Τ/κ ηγέτη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού αυξάνονται λίγο περισσότερο κάθε μέρα. Και τι να πούμε; Πριν από μόλις ένα χρόνο, η Τουρκία μιλούσε για αυτή την περίφημη πολιτική της «των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» .
Από τότε, η Τουρκία απείλησε να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, τη Κύπρο, το Ισραήλ και τώρα τη Συρία. Μηδέν προβλήματα σας λέμε!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με το Κόσοβο, στη διάβαση Μέρνταρε, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Σέρβων που πήγαιναν να γιορτάσουν την επέτειο των 623 ετών από την ιστορική μάχη του Κοσόβου και Αλβανών αστυνομικών.Κατά τη συμπλοκές τραυματίστηκαν 20 Σέρβοι από πυρά όπλων, όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ.Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στις πόλεις Κουρσούμλια και Πρόκουπλιε, ενώ μία γυναίκα, που φέρει σοβαρό τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε στην πολή Νις και η κατάστασή της είναι κρίσιμη, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Louis Denghien (Info Syrie)
Ο Ερντογάν έκανε πίσω απειλώντας: μια τακτική που εφαρμόζει
από τότε που έπαιζε στην αυλή του δημοτικού σχολείου
Σας το είχαμε πει, αδιάφοροι στα μιντιατικά παραληρήματα και στους θορύβους των ερπυστριών των αρμάτων μάχης που μαζεύονται στα σύνορα: η Τουρκία, η καλύτερα ο Ερντογάν, δεν θα επιτεθεί στη Συρία, ανεξάρτητα από τις κατηγορίες που εκτοξεύει για τις ευθύνες του γείτονά του για την κατάρριψη του τουρκικού βομβαρδιστικού μαχητικού F4 την περασμένη Παρασκευή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία δέσμευσε από την Τρίτη, τις περιοχές ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Νέα τουρκική άσκηση, Έρευνας και Διάσωσης κοντά στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Τουρκία δέσμευσε τις περιοχές ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου και είναι προφανές πως θέλουν να στείλουν μηνύματα προς δυο κατευθύνσεις. Τόσο προς την Κυπριακή Δημοκρατία ενόψει και της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αρχίζει την Κυριακή όσο και προς τη Συρία, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τεχεράνη: Η διδασκαλία του Ταλμούδ, ενός από τα πιο ιερά βιβλία του ιουδαϊσμού, ευθύνεται για την εξάπλωση των ναρκωτικών, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, προκαλώντας την οργή του Ισραήλ.«Η διάδοση των ναρκωτικών στον κόσμο είναι συνέπεια της ταλμουδικής διδασκαλίας (...) στόχος της οποίας είναι η καταστροφή του κόσμου» είπε ο Ραχιμί σε διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη με θέμα τη διακίνηση ναρκωτικών. Στη διάσκεψη μετείχαν πολλοί ξένοι διπλωμάτες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άγκυρα: Το πρώτο αμιγώς τουρκικό αεροπλάνο, ένα εκπαιδευτικό για τη Πολεμική Αεροπορία, παρουσιάστηκε την Τετάρτη παρουσία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Το Hürkuş προορίζεται για την βασική εκπαίδευση των πιλότων, την ενόργανη πτήση, την πλοήγηση και την εκπαίδευση σε πτήση σχηματισμούς.Η Τουρκία ευελπιστεί ότι θα εξάγει το αεροπλάνο για εκπαίδευση πιλότων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας για ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ν. Γκρούεφσκι, περί δήθεν ασκήσεως, εκ μέρους της Ελλάδας, «πολιτικής γενοκτονίας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στους μετανάστες στις χώρες όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, όπως αναφέρει μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη μετανάστευση το 2012 η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη*
Η πρόσφατη κατάρριψη του τουρκικού Φάντομ F-4 από πυρά του συριακού πυροβολικού στα ανοιχτά των ακτών της ανατολικής Μεσογείου δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία. Ηταν επακόλουθο της συνεχιζόμενης επιδεινώσεως των σχέσεων Τουρκίας και Συρίας κατά τους τελευταίους μήνες και της συγκεντρώσεως στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια μεταβατική περίοδο στη Συρία με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας προτείνει ο Κόφι Ανάν ως μέρος της επίλυσης της συριακής κρίσης, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Θα μπορούσε αυτή η πρόταση -για κυβέρνηση εθνικής ενότητας- να περιλαμβάνει τα μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και άλλων, καθώς στόχος είναι να μην αποκλειστεί ουδείς», δήλωσε στο Reuters ένας διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια
Το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μια αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση της γειτονικής Συρίας. Στο στόχαστρο του Τούρκου πρωθυπουργού βρέθηκε η κυβέρνηση της Συρίας, η οποία την Παρασκευή κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροπλάνο και άνοιξε πυρ κατά ενός δεύτερου τουρκικού στρατιωτικού αεροπλάνου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Κινέζος πρωθυπουργός πρότεινε μιας ζώνη ελεύθερων συναλλαγών στις χώρες που απαρτίζουν το αποκαλούμενο Mercosur - οικονομική ένωση στη Λατινική Αμερική- και υπέγραψε σειρά συμφωνιών για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί βασική πηγή γεωργικών προϊόντων και ορυκτών αλλά και μια αναπτυσσόμενη αγορά για τις κινεζικές εξαγωγές.Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις χώρες της Λατινικής Αμερικής προσφέροντας 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις για έργα υποδομής και κάνοντας έκκληση για κοινή προσπάθεια καταπολέμησης του προστατευτισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Le Courrier International/ AL-THAWRA

«Ζούμε έναν πραγματικό πόλεμο. Ολόκληρη η πολιτική μας στοχεύει να επιτύχουμε τη νίκη», τιτλοφορεί η επίσημη εφημερίδα της Δαμασκού AL-THAWRA, που ανάφερει τα λόγια που διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης.
Όπως αναφέρεται, «Το Δ. Σ του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης συνελθών σήμερα 25/6/2012 σε έκτακτο συμβούλιο, μετά την πληροφόρηση που είχε από τον τοπικό τύπο για την επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού των «Γκρίζων Λύκων» του κόμματος ΜΗΡ, του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην περιοχή μας, αποφάσισε την έγγραφη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη αυτή για τους παρακάτω λόγους:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κρίση στις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα, ένα γεγονός έρχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.
Κούρδοι της Συρίας, σε μεθοριακό σταθμό κοντά στο χωριό που γεννήθηκε ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ανήρτησαν τη σημεία του Κουρδιστάν εκεί που κανονικά έπρεπε να κυματίζει η σημαία της Συρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νίκος Στέλγιας
Η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας κορυφώνεται και τείνει να λάβει νέες, «πολεμικές» διαστάσεις. Πληροφορίες του www.kathimerini.com.cy από κουρδικές πηγές της Τουρκίας δείχνουν ότι τις τελευταίες ώρες οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εντατικοποιήσει τη δραστηριότητα τους στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΙΩΆΝΝΗ ΜΙΧΑΛΈΤΟΥ

Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Διπλωματικό επεισόδιο μικρής εμβέλειας μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ενεργειακού Φόρουμ, που διοργάνωσε η εταιρεία Gulf Intelligence.Το επεισόδιο προέκυψε κατά την άφιξη του προέδρου Χριστόφια στο Φόρουμ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου Γκεμπράν Μπαζίλ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο Χριστόφια ζήτησε να μην επιτραπεί στον πρέσβη του Ισραήλ να είναι παρών κατά τη διάρκεια της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο.Δικαστήριο της Κολονίας αποφάσισε ότι «το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή». «Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα», επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

H Γενική Διεύθυνση Βακουφίων επέστρεψε στο ίδρυμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που ανήκει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, έκταση 98 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή του Καντιλί, στην ασιατική πλευρά του βορείου Βοσπόρου, η οποία είχε κατασχεθεί αυθαίρετα με παλαιότερες αποφάσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει δυνατόν να ανατραπούν δικαστικώς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ
Έκοβε… κίνηση πάνω από την Κύπρο
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
ΠΑΝΤΩΣ εν σχέσει με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, όπως υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, έκανε έλεγχο των ραντάρ του, πληροφορίες αναφέρουν πως το τουρκικό RF 4 έκοβε… βόλτες πάνω από την Κύπρο, πριν εισέλθει «κατά λάθος» στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο, προτού καταρριφθεί από την αεράμυνα της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για «αποτυχία που πονά» έκανε λόγο η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις αναφερόμενη στο ζήτημα της Συρίας, ενώ επανέλαβε την έκκλησή της για επιβολή κυρώσεων ώστε να ασκηθεί πίεση στο καθεστώς Ασαντ.
«Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας φαίνεται ανίκανο να προστατεύσει το συριακό λαό από τις ωμότητες της κυβέρνησής του», σημείωσε η Ράις και πρόσθεσε πως η αιματηρή καταστολή που εφαρμόζει η Δαμασκός «είναι σήμερα περισσότερο επιλήψιμη, αλλά και επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου

Εντύπωση προκαλεί ο χαρακτηρισμός που έκανε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους. Την ώρα που ανακοίνωνε την εξαφάνιση του αεροσκάφους, δεν ανέφερε τον τύπο του, έδινε τις συντεταγμένες της πορείας του και τόνιζε ότι πρόκειται για «παράξενη εξέλιξη».Ήταν γνωστό σε όλους, από την πρώτη στιγμή, ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας και για αυτό καταρρίφθηκε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μια εξαιρετική απόφαση, τόσο σε πρακτικό όσο και σε επίπεδο ηθικής αναγνώρισης έλαβε και εφάρμοσε άμεσα ο νέος υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος:

Στα πλαίσια της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, υπέγραψε σήμερα, απόφαση που αφορά στην παροχή δικαιώματος δωρεάν εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης στους μόνιμους κατοίκους των νήσων Καστελόριζου, Γαύδου και Αγαθονησίου από τα στρατιωτικά νοσοκομεία: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αντίστοιχα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μία ομάδα ακτιβιστών με την επωνυμία «Η εκδίκηση των φαντασμάτων από τα Φλωριά»• δημοσίευσε στο διαδίκτυο απόρρητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων και άλλων αξιωματούχων, από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων. Τα έγγραφα αφορούν την περίφημη εταιρεία Ferrostaal, το όνομα της οποίας έχουμε ακούσει πολλές φορές, με αφορμή την σύλληψη και την τρέχουσα έρευνα στην υπόθεση του πρώην Υπουργού κου Άκη Τσοχατζόπουλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Την ουρά στα σκέλια" έβαλε η Άγκυρα και πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντς Αρίντς δήλωσε ότι "Η Τουρκία δεν έχει την πρόθεση να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, παρά το ότι ένα από τα πολεμικά της αεροσκάφη καταρρίφθηκε από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα "εκ προθέσεως". Θα δράσουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οσο και αν προσπάθησε φαίνεται ότι δεν έπεισε ούτε τον δημοσιογράφο του Euronews ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο. Εφτασε να πει ότι τα αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων τα οποία γέμισαν τις πλατείας των Σκοπίων τα τοποθέτησαν επειδή ήταν υποχρέωσή τους ως μέλη της Unesco.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Έδωσα οδηγίες στο προσωπικό μας να επιταχύνει τη δουλειά του για να κάνει μια σαφή αποτίμηση του τομέα και των αναγκών του, όπως και μια πρόταση για την απαραίτητη πολιτική προϋποθέσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τη βοήθεια» αναφέρει ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Στην Άγκυρα πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά». Αυτό υπογραμμίζουν το μεσημέρι της Δευτέρας οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές στην www.kathimerini.com.cy.Αναφερόμενες στην νέα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι, την παρούσα στιγμή, μια ενδεχόμενη στρατιωτική αναμέτρηση ανάμεσα στην Τουρκία και στην Συρία αποτελεί την «τελευταία, έσχατη επιλογή» της Άγκυρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Μπαγίς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Τούρκοι αυτή την περίοδο ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ξοδέψουν χρήματα σε καταστήματα και ξενοδοχεία. Στο παρελθόν όταν οι πολίτες της Τουρκίας ρωτούνταν εάν θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη, το 85% απαντούσε θετικά. Τώρα, το 85% απαντά αρνητικά. Οι Τούρκοι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα στην Τουρκία και καλύτερες ευκαιρίες για εργασία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου

Εντύπωση προκαλεί ο χαρακτηρισμός που έκανε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους. Την ώρα που ανακοίνωνε την εξαφάνιση του αεροσκάφους, δεν ανέφερε τον τύπο του, έδινε τις συντεταγμένες της πορείας του και τόνιζε ότι πρόκειται για «παράξενη εξέλιξη».Ήταν γνωστό σε όλους, από την πρώτη στιγμή, ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας και για αυτό καταρρίφθηκε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας -- τόσο καίριες για την εμπιστοσύνη του κόσμου και την πρόσβαση σε δανειστές -- έχουν πληγεί σε αρκετές χώρες της ΕΕ και σε κράτη που ελπίζουν σε ένταξη στην Ένωση. Έτσι, αποτέλεσε σημαντικό γεγονός όταν ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, στην τελευταία έκθεσή του, επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της πΓΔΜ για συνάλλαγμα και εγχώριο νόμισμα σε σταθερό ΒΒ/Β, σημειώνοντας την ευνοϊκή δημοσιονομική πολιτική και το χαμηλό χρέος, καθώς επίσης προοπτικές για παρεπόμενη ένταξη στην ΕΕ, ως βάση για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα μπορούσε να είναι και η εικόνα μιας πολεμικής αναμέτρησης, αλλά ευτυχώς για την ώρα αφορά "μόνο" την καταστροφή ενός βασικού τομέα που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των πολιτών αυτής της χώρας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια κρίσιμη οικονομική παράμετρος ευημερίας: Την καταστροφή του δασικού πλούτου, σε μια 100% ανοχύρωτη χώρα στους κάθε είδους εμπρηστές ντόπιους ή ξένους πράκτορες, ανεύθυνους πολίτες ή απλά από τα ατυχήματα που ελλοχεύουν να σπείρουν τον πύρινο όλεθρο.
Ο τομέας της εναέριας πυρόσβεσης και η πολιτική μη προμηθειών σύγχρονων και αποτελεσματικών εναέριων μέσων έχει πολλές ομοιότητες με την κατάληξη των προμηθειών για την ασφάλεια της χώρας: Ενώ ο εχθρός είναι εδώ και είναι

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ben-Rhodes
Τα παρακάτω, φυσικά και δε θα τα δείτε σε καμία τηλεόραση και δε θα τα ακούσετε από κανέναν “μεγαλοδημοσιογράφο”…
-Πως “γυρίζουν” ειδήσεις της…Συρίας στη Σαουδική Αραβία!!!
-Ποιος έχει αναλάβει την εκστρατεία παραπληροφόρησης.
-Κόβουν τα κανάλια της Συρίας από τους δορυφόρους.
-Πιο σύνθημα κυριαρχεί;
Βρισκόμαστε στή συνοικία Καλιντίγια τῆς πόλης

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κλειστές αγορές και επαγγέλματα, γραφειοκρατία, τιμές καθορισμένες από το κράτος, χρεώσεις υπέρ τρίτων, αλλά και αντιανταγωνιστικές πρακτικές από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά είναι οι βασικές αιτίες που κρατούν ψηλά τις τιμές και συντηρούν την ακρίβεια, παρά τη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά -και με τη
 Συρία- για πολλούς μήνες:
έφτασε σε κρίσιμη στιγμή του
 διπλωματικού παιχνιδιού πόκερ του
Louis Denghien

Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά -και με τη Συρία- για πολλούς μήνες:
έφτασε σε κρίσιμη στιγμή του διπλωματικού παιχνιδιού πόκερ του
Χιλιάδες, ή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι -και οι δύο διατυπώσεις χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από τα γαλλικά πρακτορεία-

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε ζήτησε σήμερα την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις συνθήκες κατάρριψης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τον συριακό στρατό και έκανε έκκληση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση. «Ανησυχώ για το περιστατικό, δηλαδή το να έχει καταρριφθεί από τις συριακές δυνάμεις ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος. Απαιτώ την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού», είπε ο Βέστερβέλε από την Ντάκα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Μπαγκλαντές

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανδρέας Λοΐζου
Ξινή βγήκε για τους Τούρκους η χθεσινή προσπάθειά τους να παρακολουθήσουν την άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Δήμητρα», αφού τουρκικό αεροσκάφος που συμμετείχε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες πάνω από την Κύπρο κατέπεσε φεύγοντας στ' ανοικτά του Αποστόλου Αντρέα, εντός του FIR της Συρίας. Αργότερα ανακοινώθηκε πως καταρρίφθηκε στη Συρία, από λάθος. Αναλυτικά:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στo πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ανήκει στην Αδελφότητα Ποντοξενιτέας Ν.Ν. Ουαλίας και κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής, Κόλιν Τατζ, ο οποίος προέτρεψε

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η αποχώρηση της οικογένειας Παπανδρέου από την ελληνική πολιτική ζωή

Εγκαταλείπουν οι Παπανδρέου την Ελλάδα; Τελευταίες πληροφορίες από τις κινήσεις της οικογένειας, δείχνουν ότι η οικογένεια που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μέχρι το περασμένο φθινόπωρο, βρίσκεται σε φάση "ιστορικής υποχώρησης".

Πιο συγκεκριμένα ο μεν Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι "Έχει βρει μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση στην Γαλλία και θα συνδυαζει τα καθήκοντα του στην Βουλή με τις υποχρεώσεις του εκεί" και ο Αντρίκος Παπανδρέουνα ζητεί νέα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΕΕ και η Τουρκία μονογράφησαν σήμερα στις Βρυξέλλες συμφωνία για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών, την επομένη μιας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους για την παροχή διευκολύνσεων στη χορήγηση θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Επίτροπος για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ χαιρέτισε τη μονογραφή της συμφωνίας αυτής που «θα επιτρέψει προς το κοινό μας συμφέρον να ελέγχουμε καλύτερα τα σύνορα και να διαχειριζόμαστε τη μετανάστευση».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ρωσικό φορτηγό πλοίο MV Alaed, το οποίο αναχαιτίστηκε ανοικτά της Σκωτίας, μετέφερε προς τη Συρία τρία επισκευασμένα ρωσικά ελικόπτερα και θα αλλάξει σημαία, υψώνοντας τη ρωσική, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο να αναχαιτιστεί ξανά εν πλω προς τη χώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς. «Το φορτηγό Alaed αναχώρησε την 11η Ιουνίου μεταφέροντας ελικόπτερα Mi-25 τα οποία προορίζονται για τη συριακή πλευρά», είπε ο εκπρόσωπος.
«Για να αποφευχθεί η πιθανότητα αναχαίτισης του πλοίου

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
Με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα Κόμπρα βομβάρδισε η Τουρκία στρατηγικά σημεία του PKK στο Βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο της νέας επιχείρησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας περιόδου. Επειτα από τη μεγάλη επίθεση του PKK τα ξημερώματα της Τρίτης στο Χακιάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην οποία σκοτώθηκαν οκτώ τούρκοι στρατιώτες, ο τουρκικός Στρατός ανέπτυξε τέσσερις χιλιάδες άνδρες περικυκλώνοντας 300 μέλη του PKK.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Μπίτλις, στις 20:00 της 21ης Ιουνίου, αντάρτες του ΡΚΚ έκαναν έλεγχο κυκλοφορίας στο δρόμο Baykan-Bitlis και συνέλαβαν έναν στρατιώτη και δυο δασκάλους.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κυκλοφορίας οι αντάρτες πυροβόλησαν εναντίον αυτοκινήτου που μετέφερε πολιτοφύλακες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο εξ αυτών.
Να σημειωθεί ότι το ΡΚΚ δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τους νόμους του KCK, που αποτελεί μια παράλληλη κρατική δομή, σε όλες τις περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους.
Οι συλλήψεις εκτιμάται ότι έγιναν στο πλαίσιο αυτό.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1048.html#.T-VLHRefftc

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Όλοι, εχθροί και «φίλοι» δέχονται ότι ο Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχουν βάλλει τη σφραγίδα τους στη νέα Τουρκία, η οποία από επαίτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της διεθνούς κοινότητος, έφθασε στο σημείο να συμμετέχει στη Λέσχη των Είκοσι Πλουσιότερων Χωρών του Κόσμου (G-20) αλλά και να συμβάλλει στα αποθεματικά του ΔΝΤ με το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ώρα που η Ελλάδα εκλιπαρεί οικονομική βοήθεια από τους δανειστές της, με όρους που θίγουν βάναυσα την εθνική κυριαρχία αλλά και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία την επόμενη εβδομάδα, στην πρώτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή αφότου ορκίστηκε πρόεδρος της Ρωσίας τον Μάιο.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ επιδίδονται σε αγώνα για την απόκτηση «σφαίρας επιρροής» στη Μέση Ανατολή, σχολιάζουν στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικοί αναλυτές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολεμικό υλικό προμηθεύονται οι Σύροι αντάρτες μέσω των τουρκικών συνόρων, μια διαδικασία που εποπτεύουν πράκτορες της CIA.Την αποκάλυψη κάνει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times». Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους και μέλη αραβικών υπηρεσιών πληροφοριών, η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τα όπλα αγοράζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και μεταφέρονται μέσω των συνόρων από ένα δίκτυο της συριακής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου
Ο όμιλος Dogus Holding A.S από την Τουρκία, ένα από τους τρεις μεγαλύτερους στη γειτονική χώρα που δραστηριοποιείται στους τομείς των τραπεζών, των κατασκευών και του τουρισμού, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μαρίνες στην Ελλάδα.
«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ο Χουσνού Ακάν στην εφημερίδα «Μιλιέτ». Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο τουρκικός όμιλος αναμένεται να επενδύσει 20

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΠΛΟΙθεατές θα είναι στην ουσία οι Κύπριοι αστυνομικοί, που θα παραστούν στην τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας στις 5 Ιουλίου στο Κούριο. Αυτό τους ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός Αστυνομίας των βρετανικών Βάσεων, αφήνοντας άναυδη την ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, χθες κατά την παρουσίαση του πλάνου για την τελετή ανάληψης της Προεδρίας, στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της ΜΜΑΔ, ο αρχηγός Αστυνομίας των Βάσεων Ντέιβιντ Κέλλι, απευθυνόμενος στους Κύπριους αστυνομικούς παρόντος

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΙΝΑΙ ώρα η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, να τερματίσει τον παράνομο εποικισμό και να αφήσει τους πραγματικούς κατοίκους του νησιού να καθορίσουν το δικό τους μέλλον, τονίζει η Ιλεάνα Ρος-Λέτχινεν. Σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Washington Τimes» η πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Βουλής τονίζει πως η Τουρκία με την κατοχή της Κύπρου το μόνο που «εγγυάται» είναι μια υφέρπουσα προσάρτηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Ράπτη
Είναι παράδοξο, αλλά μολονότι οι ΗΠΑ αποτελούν τον στενότερο σύμμαχο και προστάτη του Ισραήλ σε όλο τον πλανήτη, ο Barack Obama δεν έχει επισκεφθεί ως πρόεδρος το εβραϊκό κράτος. Αντιθέτως, ο Vladimir Putin, ο οποίος επέστρεψε στην προεδρία μόλις στις 7 Μαϊου αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα σε μία συγκυρία κατά την οποία οι θέσεις Ρωσίας και Ισραήλ στα κρισιμότερα περιφερειακά ζητήματα (Συρία, Ιράν) εμφανίζονται ασύμβατες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Προδομένο καλοκαίρι» του Τομάζου Μάου, η «Άλλη Ιθάκη» της Έλενας Αγρότου, «Το πέταγμα του Αετού» του Στέλιου Πέτρου, «Αναζητώντας τον Άλλο Οδυσσέα» του υπογράφοντος, «Καλημέρα Ήλιε - ο Χαμένος Πόλεμος» του Ανδρέα Σαμουήλ, «Η Ζωή μου πριν και μετά το 1974» της Μαρούλας Σιάμισιη είναι κάποιοι τίτλοι βιβλίων που έχουν κάποια κοινά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top