Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Για «δύο φυλές και δύο διαφορετικά έθνη» στην Κύπρο είχε κάνει λόγο το 1958 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι το νησί βρίσκεται τόσο κοντά στα τουρκικά παράλια και μακριά από την Ελλάδα.Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του βρετανικού ΥΠΕΞ , το οποίο δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, σύμφωνα με ανταπόκριση από το Λονδίνο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.Ο Μακμίλαν είχε δηλώσει επίσης ότι το Κυπριακό είναι δίπτυχο πρόβλημα, πρωταρχικά διεθνές και μερικώς στρατιωτικό και όχι απλώς αποικιοκρατικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι κκ. Σμιτ και Γκάουκ και η
δημοσιογράφος Μάιμπριτ Ίλνερ
Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της Α. Μέρκελ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη εξαπέλυσε εκ νέου ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Maybrit Illner (Μάιμπριτ Ίλνερ) της κρατικής τηλεόρασης, ο Χ. Σμιτ υπογράμμισε ότι «εν μέρει ευθύνεται η ίδια» η Γερμανίδα καγκελάριος για το γεγονός ότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν φωτογραφίες που «την απεικονίζουν με αγκυλωτό σταυρό».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει έναν νόμο πριν από το τέλος του έτους που θα αναγκάζει τις εταιρείες που σκοπεύουν να κλείσουν εργοστασιακές τους μονάδες να τις πωλούν σε εναλλακτικούς διαχειριστές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ.Η ενέργεια αυτή γίνεται τη στιγμή που η σοσιαλιστική κυβέρνηση πασχίζει να αποτρέψει το μόνιμο κλείσιμο δύο αδρανών σήμερα χαλυβουργικών μονάδων στη βορειοανατολική Γαλλία, οι οποίες συμβολίζουν μια βιομηχανική παρακμή την οποία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Ελίνας Γαληνού

Μια εικόνα από τη Μυτιλήνη το 1923
"Οσοι πιστεύουν στην παραδοσιακή έχθρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, θα παρακολουθούσαν απορημένοι τους Ελληνες της Μυτιλήνης να στρώνουν αποχαιρετιστήρια τραπέζια στους γείτονές τους και αργότερα, να τους συνοδεύουν στην προβλήτα, όπου χριστιανοί και μωαμεθανοί που μέχρι χτές όργωναν τα χωράφια τους μαζί, και πολλές φορές έπαιζαν μια παρτίδα τάβλι στα καφενεία του χωριού, αγκαλιάζονταν και αποχαιρετούσαν ο ένας τον άλλον με δάκρυα στα μάτια. Επειτα, καθισμένοι σε βουνά από αποσκευές, με τα υπάρχοντά τους τριγύρω-κλαίγοντας οι μουσουλμάνοι της Μυτιλήνης, σάλπαραν για την άγνωστη Τουρκία".

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε», είναι το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως το καταγράφει η εφημερίδα New York Times. Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».Σύμφωνα με τους NYT, o πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», συνέχισε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σε πρωτοφανές επίπεδο το χάσμα βορρά - νότου, αλλά και η ανεργία αναφέρει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση

Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας, κάθετη πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση, η οποία δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΕ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια

Την προηγούμενη Παρασκευή η γειτονική Τουρκία έζησε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, ένα αστικό -και όχι στρατιωτικό- δικαστήριο καταδίκασε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού.
Η τουρκική κυβέρνηση και οι τουρκικές διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι μια σειρά υψηλόβαθμων στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ένωσαν τις δυνάμεις τους μετά το 2002 και κατέβαλαν προσπάθειες για ανατροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) από την εξουσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είκοσι έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μη νόμιμη είσοδο στη χώρα μας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι από 18 έως 36 ετών, έφυγαν από τις ακτές της Τουρκίας με φουσκωτό σκάφος και αποβιβάστηκαν την 22/09/2012, σε παραλιακή περιοχή της Σάμου. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

http://www.e-typos.com/

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας την Πάμπτη σε κοινοβουλευτική επερώτηση του προερχόμενου από το κόμμα του (VMRO-DPMNE) βουλευτή Βλάτκο Γκιόρτσεφ, με θέμα το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξε με τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι στην επιστολή που απηύθυνε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό του πρότεινε «δύο μοντέλα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας».
«Προτείναμε, κατ' αρχήν, να επικεντρωθούμε άμεσα στο βασικό ζήτημα και, εάν δεν θέλουν να γίνει έτσι, να ξεκινήσουμε με άλλα ζητήματα όπως η σύναψη συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης, το άνοιγμα νέας συνοριακής διόδου καθώς και ακόμη 7 - 8 ζητήματα με τα οποία θα ξεκινούσαν οι συνομιλίες και θα βελτιωνόταν η γενική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον ανακριτή για απολογία οδηγείται στις πέντε Οκτωβρίου ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος.Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του και στο οποίο γίνεται αναφορά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κατάφερε μάλιστα να αυξήσει σε 80 εκατομμύρια ως περιουσιακά στοιχεία.
Ε. Μουρούζη
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1386.html#.UGaN8JiXvag

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Κάποιες «κακές» συνήθειες, όπως το «γρηγορόσημο» δεν κόβονται όσα Μνημόνια κι αν μας επιβληθούν. «Ταρίφα» προκειμένου ο πολίτης να διεκπεραιώσει ταχύτερα τις υποθέσεις του στις δημόσιες υπηρεσίες εξακολουθεί να υπάρχει, παρά το γεγονός ότι η κρίση έχει ρίξει λίγο τις τιμές.
Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, μέσα από τις επίσημες εκθέσεις τους και τις καταγγελίες που έχουν δεχθεί, αποδεικνύουν ότι το «μπαξίσι» ζει και βασιλεύει στις συναλλαγές του κοινού με τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έκανε σαφές σήμερα ότι θα δώσει δάνειο στην Κύπρο μόνον στο πλαίσιο μιας συμφωνίας 'διάσωσης' με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Λευκωσία φέρεται ότι ζητεί συνολικά 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.Ο υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ είπε στο Reuters ότι η Ρωσία εξετάζει ένα αίτημα για δανεισμό ύψους 5 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι η Κύπρος επιδιώκει να λάβει άλλα 15 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

πρόσφατα αποτελέσματα δημοκοπικής έρευνας από την εταιρεία MetroPOLL εδειξαν ότι το 51% των Τούρκων επιθυμούν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ να είναι ξανά πρόεδρος της χώρας, εάν και εφόσον καλούνταν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόν και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επταετής θητεία του Γκιουλ λήγει το 2014 και η έρευνα έδειξε ότι το 60% των ερωτηθέντων θεωρούν πως πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές..Τα αποτελέσματα της έρευνας της MetroPOLL δείχνουν ότι ο Ερντογάν ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντίσταση στην προσπάθειά του να αναλάβει πρόεδρος αφού μετατρέψει, όπως σχεδιάζει, την τουρκική δημοκρατία σε προεδρική, σε δύο χρόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
H εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλούμενη πληροφορίες του ιρανικού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Fars, αναφέρει ότι υπεγράφη μια νέα συμφωνία μεταξύ Μόσχας, Τεχεράνης και Άγκυρας.Μετά τη σύναψη της συμφωνίας η Τουρκία απομάκρυνε από τα εδάφη της τον αυτοαποκαλούμενο «Ελεύθερο Στρατό της Συρίας»Οι δύο πλευρές ζήτησαν από την Άγκυρα να διώξει αμέσως τον Συνταγματάρχη Riyad El Esad που ζει στην Τουρκία από το 2011 και τον λιποτάκτη του συριακού στρατού συνταγματάρχη Ahmet Hicazi.

Διαβάστε το ολόκληρο...

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μεγάλη απογοήτευση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία από την συντριβή του τουρκικής κατασκευής επανδρωμένου αεροσκάφους που έχει την ονομασία ANKA. To συγκεκριμένο αεροσκάφος εκτελούσε δοκιμαστικής πτήση στο Εσκίσεχις όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Για άγνωστους λόγους το ΑΝΚΑ ξαφνικά άλλαξε πορεία όταν βρίσκονταν στα 10.000 πόδια, δεν δέχονταν εντολές και συνετρίβη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση για το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που έλαβε χώρα χθες στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής προς την Επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ και αρμόδια για την FRONTEX κ. Malmström.
Στην αρχή της ερώτησης του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, περιγράφει το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες 26/9/2012 στις 3 τα ξημερώματα όταν «τουρκική ακταιωρός που είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, απαίτησε από σκάφος της FRONTEX με πλήρωμα από την Σλοβενία, που περιπολούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, να απομακρυνθεί, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Μετά από ενημέρωση των ελληνικών αρχών από την FRONTEX κατέπλευσε ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής και υπήρξε μετωπική σύγκρουση των δύο σκαφών, απασφαλίστηκαν όπλα κι από τις δύο πλευρές, και ευτυχώς δεν είχαμε θερμότερο επεισόδιο».

Διαβάστε το ολόκληρο...

“37 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα μέσα από το σχέδιο σωτηρίας του ευρώ. Το ποσό είναι ελάχιστο σε σχέση με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς.

Αυτόν τον αριθμό κάθε Έλληνας μαθητής τον γνωρίζει. Είναι αυτά που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου” γράφει χαρακτηριστικά το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Βάλιας Μπαζού
Ο κύριος που βλέπετε να βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι ο πρόεδρος της Ουραγουάης, Χοσέ Μουχίκα, αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας.
Και το παλιό αυτό σκαρί της Volkswagen, που η αξία του είναι, μόλις, 1.945 δολάρια, είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντρέι Ιλιάσενκο, ειδικά για τη Russia Beyond the Headlines
Μεγάλο αγκάθι στης ρωσο-αμερικανικές σχέσεις θα συνεχίσει να είναι η εγκατάσταση στην Ευρώπη του αμερικανικού δικτύου “αντιπυραυλικής άμυνας”, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Ολα δείχνουν ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την αναφορά του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο θέμα της βίας και ιδιαίτερα στο παράδειγμα που ανέφερε του Τούρκου αστυνομικού που πρόσφατα δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνει ο τουρκικός Τύπος σήμερα.
Όπως παρατηρούν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στη δολοφονία του Τούρκου αστυνομικού Μπουλέντ Οζκάν, που έπεσε θύμα επίθεσης της οργάνωσης DHKP/C. Το παράδειγμα που επέλεξε ο Αμερικανός Πρόεδρος για να αναφερθεί στη βία στην Τουρκία προκαλεί ερωτηματικά τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες νεκροί στρατιώτες από τις επιθέσεις του ΡΚΚ, σημειώνει ο τουρκικός Τύπος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Nooz.gr
Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας "Ελ Χουέβες" δίνει συνέχεια στο τεύχος του που κυκλοφόρησε την υπόθεση του σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: "Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;", μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν τον μουσουλμανικό κόσμο για μια αντιισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής και τη δημοσίευση από τη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα "Σαρλί Εμπντό" σκίτσων που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Το θέμα αυτό προκάλεσε επίσης μια δημόσια συζήτηση στη Δύση όσον αφορά τη λογοκρισία και την ελευθερία του λόγου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σοβαρό φραστικό επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις άρσεις ασυλίας μεταξύ του πρόεδρου της Βουλής που καθόταν στα ορεινά και του Προκόπη Παυλόπουλου που βρισκόταν δυο έδρανα πιο μακριά.Ο κ. Μεϊμαράκης που είχε ακούσει όσα είπε το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ στον Real FM και το Νικο Χατζηνικολαου τον οποίο και υπερασπίστηκε για το «Καρούζος Gate», του φώναξε: «Προκόπη σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π...ο. Αμα θες έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος.»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Παραιτούν" οριστικά τον Ε.Μεϊμαράκη από πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων - όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της κυβέρνησης - λόγω του σκανδάλου ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο οποίο τον εμπλέκουν.
Φυσικά ο Ε.Μεϊμαράκης δεν πρόκειται να προεδρεύσει σε καμία από τις συνεδριάσεις στις οποίες θα ψηφιστούν τα μέτρα. Υποψήφιοι διάδοχοι για την θέση του προέδρου της Βουλής είναι οι Ι.Τασούλας και Π.Παυλόπουλος. Την τελική απόφαση επιλογής του νέου προέδρου της Βουλής θα την λάβει προσωπικά ο Α.Σαμαράς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αύξηση λοιμωδών νοσημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διαπιστώνει έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Η έρευνα επικεντρώθηκε σε περιοχές της πρωτεύουσας που συγκεντρώνουν πολλούς μετανάστες και καταγράφει επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν εκριζωθεί, νεοεμφανιζόμενα νοσήματα και ραγδαία εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ετοιμάζεται να ενισχύσει η κυβέρνηση εντάσσοντας 1.000 ειδικούς ελεγκτές στο υπάρχον σύστημα.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και πολιτικός προϊστάμενος πλέον του ΣΔΟΕ, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη, «ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να αναδιαρθρωθεί και πρέπει να γίνει άμεσα. Επιπλέον, θα γίνει ένταξη ελεγκτών στο σύστημα καθώς σήμερα είναι λίγοι. Θα εντάξουμε 1.000 ελεγκτές στο σύστημα, παλαιότερους και νέα παιδιά που έχουν όρεξη να βοηθήσουν για την ενίσχυση του σώματος».

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Το Ισλάμ είναι κομμάτι της Γερμανίας», δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε μία δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός της. Προειδοποίησε ωστόσο να μην συγχέεται το Ισλάμ με τον Ισλαμισμό.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τηλεδημαρχείο» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η κα Μέρκελ μίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά σε 7000 μέλη του CDU και ζήτησε περισσότερη ανοχή για τα τρία εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στην Γερμανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν είναι ωραίο να ασχολούμαστε ακόμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, την στιγμή μάλιστα που αυτός δεν ασχολείται με την Ελλάδα και έχει μετακομίσει στο εξωτερικό.
Αλλά οι κινήσεις του, η συμπεριφορά του και το …όλο πακέτο, προκαλεί, αφού εξακολουθεί να υπερασπιζεται την πολιτική του και κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την στιγμή που έκαψε μια ολόκληρη χώρα και μια γενιά, σύμφωνα με το parapolitika.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρεπορτάζ: Λίλυ Σπυροπούλου
Μπορεί το βλέμμα της αγοράς να είναι σήμερα στραμμένο στο Παρίσι, περιμένοντας ίσως μία εξέλιξη στο θέμα της Εμπορικής Τράπεζας, από την άλλη πλευρά, όμως, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία που να συνηγορεί στο ότι στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole θα ληφθούν ή θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις. Θεωρητικά, μεθαύριο Παρασκευή, θα μπορούσε να ανακοινωθεί η τελική επιλογή του γαλλικού ομίλου για το ποια προσφορά προκρίνει, της Εθνικής, της Eurobank ή της Alpha Bank.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το τουρκικό «Silicon Valley» θα εγκαινιάσει στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Δεκέμβρη ή Ιανουάριο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed.
Επικαλούμενο τοπικά δημοσιεύματα, το ANSAmed μεταδίδει ότι το τεχνολογικό πάρκο με την ονομασία “TeknoPark” θα είναι «ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά πάρκα της Ευρώπης, κάτι σαν το «Silicon Valley».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιατί ο FAO και η ΕΤΑΑ προωθούν την καταστροφή των αγροτών και της οικογενειακής γεωργίας;
Μείναμε έκπληκτοι και προσβεβλημένοι από ένα άρθρο που συνέγραψε ο Jose Graziano da Silva, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO), και ο Suma Chakrabarti, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ), που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal στις 6 Σεπτεμβρίου 2012. (1)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διακρατική συμφωνία για την παροχή στήριξης στο σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ θα συνυπογράψουν την Παρασκευή οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας, σύμφωνα με υπουργική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.
Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η συμφωνία θα υπογραφεί από εκπροσώπους των τριών κρατών κατά τη σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο αγωγός Trans-Adriatic Pipeline (TAP), που θα συνδέει την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αλβανία, είναι ένα από τα υποψήφια πρότζεκτ για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα "Σαχ Ντενίζ II" στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κοινή σημαία φέρεται να έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν οι τέσσερις τουρκόφωνες Χώρες (Τουρκία,Αζερμπαιτζάν,Καζακστάν,Κιργιστάν) σύμφωνα με δήλωση Τούρκου ανώνυμου αξιωματούχου σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.Η σημαία θα φέρει τέσσερα στοιχεία από τις αντίστοιχες σημαίες των χωρών.Ανάλογη δήλωση έκανε προ ημερών και ο Τουρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας των Τουρκόφωνων Χωρών (Cooperation Council of Turkic-Speaking States (CCTS)) Η σημαία θα φέρει το το μπλε από την σημαία με το Καζακστάν, θα έχει τον ήλιο από την σημαία της Κιργιζίας. την ημισέληνο της τουρκικής σημαίας και το αστέρι αστέρι από την σημαία του Αζερμπαϊτζάν

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/09/o_26.html#.UGPdxbLN81c

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλλά είναι υπέρ της εσωτερικής υποτίμησης που έχει οδηγήσει στη διάλυση της οικονομίας…

Όπως λέει σε υπόμνημα που έστειλε στο Υπουργείο Αναπτυξης, αδυνατεί να ρίξει τις τιμές, για τους εξής λόγους:

- Η αύξηση του κόστους ενέργειας, λόγω της αύξησης των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα (2008), της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο ρεύμα (2010), του διπλασιασμού του ΕΦΚ στο μαζούτ (2011) και της επιβολής ΕΦΚ στο φυσικό αέριο(2011).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα γεγονότα που αφορούν την εγερθείσα, υπό των τουρκοφρόνων της Θράκης, θρασύτατη απαίτηση να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των παρανόμων δίγλωσσων νηπιαγωγείων, εξελίσσονται αστραπιαία. Τα νεώτερα δεδομένα αφορούν την παραπομπή του διευθυντή του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Εχίνου, Χασάν Κουράκ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο κατέθεσε στις 20Σεπτεμβρίου. Σε δημοσίευμα της μειονοτικής εφημερίδος της Ξάνθης«Γκιουντέμ» (21-9), το οποίο δημοσίευσε η έγκυρη ιστοσελίδα μεταφράσεως τουρκικού και μειονοτικού τύπου tourkikanea.gr, πληροφορηθήκαμε πως ο λόγος της ορθότατης παραπομπής του συγκεκριμένου δημοσίου υπαλλήλου ήταν το γεγονός πως επέτρεψε στους 22 μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν τα είχαν στείλει στα δημόσια νηπιαγωγεία αλλά στα παράνομα δίγλωσσα, να εισέλθουν στις αίθουσες της Α΄ Δημοτικού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων για όφελος 65 δισ. στην 5ετία

Χάσμα που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γεφυρωθεί έχει δημιουργηθεί στην τρόικα καθώς ο Πολ Τόμσεν εξακολουθεί να πιέζει για νέο κούρεμα του χρέους, όχι ευθέως, ακολουθώντας τις εντολές του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ. Όπως αναφέρουν τα διεθνή Media ο Όλι Ρεν φαίνεται δυσσαρεστημένος από τη στάση του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ καθώς υποστηρίζει πως το κλίμα δεν είναι έτοιμο για να ανοίξει η συζήτηση αυτή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Επανέρχομαι στο θέμα των μαζικών τάφων Ελλήνων, που ανακαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο και καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα του τουρκικού στρατού και των Τουρκοκύπριων παραστρατιωτικών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974.
Η τουρκική κυβέρνηση από το 1974 ως σήμερα καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για να απαλλαγεί ο στρατός της από κάθε κατηγορία για εγκλήματα πολέμου. H Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να είναι προσεκτικές και να κάνουν παν το δυνατόν για τη διακρίβωση της αλήθειας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μια σημαντική πρόβλεψη προέβη ο Τούρκος Δημοσιογράφος Mehmet Ali Birand.Ισχυρίστηκε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα PKK δεν θα σταματήσει την στρατιωτική του δράση κατά την διάρκεια του χειμώνα και θα επιτεθεί σε τουρκικές πόλεις (αυτό έχει επισημανθεί σε παλαιότερο άρθρο μας λόγω της αλλαγής της στρατηγικής του PKK).
Οι λόγοι κατά τον Τούρκο δημοσιογράφο είναι ότι πρώτον το PKK θέλει να στείλει το μήνυμα ότι «είμαι ενεργό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα και μπορώ να επιτεθώ οπουδήποτε και οποτεδήποτε."

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
26/09/2012Ο συνεργάτης της εφημερίδας Yenicag, κ. Arslan Bulut, στην τακτική του στήλη και με τίτλο «Η πολιτική του Δούρειου Ίππου των ΗΠΑ και το ΑΚΡ», προχωρά σε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις για τη διαμόρφωση του διεθνούς σκηνικού.
Συγκεκριμένα γράφει: «Η Ρωσία έδωσε παράταση στο USAID (United States Agency for International Development) να παραμείνει στη χώρα μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Alexander Loukosenko δήλωσε: “Το USAID κατευθύνει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία, προσπαθεί να επηρεάσει το πολιτικό γίγνεσθαι και να παρέμβει ως ένα βαθμό τις εκλογές. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις δραστηριότητες του, ιδιαίτερα στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου. Προειδοποιήσαμε τους ομολόγους μας για το θέμα έγκαιρα”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Τουρκικές εξαγωγές στο Κοσσυφοπέδιο ήταν πάνω από 20 εκατ. ευρώ το 2011. [Reuters]
Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Τουρκία για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, η οποία θα είναι η πρώτη της Πρίστινα από την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου το 2008.Η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσσυφοπεδίου, Μιμόζα Κουσάρι-Λίλα και ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στις 3 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοποριακή  μέθοδος που αποφεύγει να ανοίξουν το θώρακα του ασθενούς
Κάτω από άκρα μυστικότητα εξήλθε πριν λίγες ημέρες από ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών σύμφωνα... με πληροφορίες του trikalanews.gr , ύστερα από πετυχημένη επέμβαση καρδιάς ο Διοικητής της Αστυνομίας της Μόσχας.
Η δύσκολη επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Τρικαλινού διακεκριμένου καρδιοχειρουργού Δρ. Αριστοτέλη Πάνου.
Ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος είναι γιος του εξαίρετου καρδιολόγου Ιωάννη Πάνου και στις επιτυχίες του μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται η πρώτη αυτομεταμόσχευση

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας απ΄ το Α.Π.Θ.), Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
ailiadi@sch.gr
«Ρεαλισμός και Ποιητικότητα σε μέρες δανεισμού…»
Το δοκίμιο του Πλουτάρχου «Περί του μη δειν δανείζεσθαι», που η μεταφράστρια αποδίδει δραματικά στη νέα ελληνική ως «Οι συμφορές του δανεισμού» (εκδόσεις Νεφέλη) δύο χιλιετηρίδες μετά τη συγγραφή του (ο Πλούταρχος έζησε τον 1ο αιώνα μ. Χ.) διακρίνεται για την επικαιρότητά του.
«Τους δανειστές τους δημιούργησε η τρυφή, όπως ακριβώς και τους χρυσοχόους, τους αργυροχόους, τους αρωματοποιούς και τους βαφείς υφασμάτων. Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα, καθώς και για να χρηματοδοτούμε χωρίς καμιά συγκράτηση, θεάματα για τις πόλεις, επιδιδόμενοι σε στείρους και δυσάρεστους ανταγωνισμούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πανικός αναλήψεων έχει πιάσει τους Ισπανούς καταθέτες καθώς το οικονομικό κλίμα στη χώρα αυτή της ιβηρικής χερσονήσου δείχνει σημάδια έντονων ρωγμών και πολύ λίγο φαίνεται να απέχει από την πλήρη κατάρρευση, μια κατάρρευση όμως που θα προκαλέσει τεράστιο πάταγο στην €ζώνη.

Σύμφωνα με τους New York Times μόνο κατά τον Ιούλιο τουλάχιστον 94 δισ. € διέφυγαν στο εξωτερικό ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλέξης Παπαγεωργίου
Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε τις αρχές ασφαλείας, Νορβηγικό πολεμικό αεροσκάφος, τύπου c130, το οποίο ζήτησε και έλαβε διπλωματική άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Πάφου, στις 12 του μήνα, αλλάζοντας το αρχικό αίτημα για τις 11 του μήνα.

Στην τεράστια καμπίνα του, εκατοντάδες τόνοι εκρηκτικών υλικών και όπλα τα οποία προορίζονταν για το Αφγανιστάν, πιθανότατα για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Μανουσάκης
Βρετανική εταιρεία η GeoSpectrum, η οποία πραγματοποιεί διερευνητικές γεωτρήσεις στις ακτές του Λιβάνου, ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο και το Ισραήλ και μάλιστα υπήρξε και η εκτίμηση ότι τα κοιτάσματα αυτά ίσως αποδειχθούν κατά πολύ μεγαλύτερα από αυτά της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ήλθαν από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, πήγαν να διασκεδάσουν σε νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας και τελικά κατέληξαν στα αστυνομικά κρατητήρια ως ύποπτοι για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, αφού προσέγγισαν στρατόπεδο. Ο λόγος για δύο Ρουμάνες και μια Σουηδέζα οι οποίες τέθηκαν υπό κράτηση. Στα κρατητήρια όμως οδηγήθηκε και ο Τουρκοκύπριος εν διαστάσει σύζυγος της μιας γυναίκας. Σημειώνεται ότι με βάση την καταγγελία φωτογραφήθηκε στρατόπεδο στην περιοχή Καϊμακλίου όπου υπάρχουν διάφορα αμυντικά έργα ανάμεσα στα οποία και όρυγμα συγκοινωνίας.
alithia.com.cy

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Οικονομολόγος, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" στις 19 Αυγούστου 2012, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία τουρκικών συμφερόντων "Simit Sarayi" (δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση μεγάλης ποικιλίας κουλουριών), θα ιδρύσει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα, στο Σύνταγμα μέσα στο 2012, μου γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις για τη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το κτήριο του ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη στο πλαίσιο της πώλησης ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο δήμαρχος του Konak Hakan Tartan, αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει έβαλε πωλητήριο στο κτηρίου του προξενιού το οποίο βρίσκεται στη πρώτη παραλιακή λεωφόρο και οι ίδιοι ενδιαφέρονται με το συγκεκριμένο κτήριο. Ο Tartan αφού σημείωσε ότι θέλουν να μεταμορφώσουν το ιστορικό κτήριο σε ένα μουσείο όπως αρμόζει στην παγκόσμια ανοχή και να το δωρίσουν στο μέλλον της πόλης συνέχισε με τα εξής λόγια: « σκεπτόμαστε να διατηρήσουμε την πόλη μέσα στον πολιτισμό της πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

την Τουρκία θα υπογράψει η Γερμανία σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στην συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των Κούρδων ανταρτών, μεταδίδει η Star. Οι δυο χώρες θα υπογράψουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αφορά σε συνεργασία ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, μια κίνηση που έχει ως στόχο το κουρδικό κόμμα PΚΚ, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα. Το PKK εκτιμάται ότι μαζεύει περίπου 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόστιμο 250 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 2.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών. Το σχέδιο προβλέπει επίσης βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν την προθεσμία των 8 ημερών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Τάκης Χατζηγεωργίου κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης για την κατάσταση στη Συρία έθεσε και το θέμα της Τουρκίας. Είπε τα εξής: «Στη Συρία έχουμε ένοπλη εξέγερση αντιπολιτευόμενων ομάδων κατά της κυβέρνησης και δίκαια καταγγέλλεται ότι η απάντηση του κράτους ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Έχουμε ήδη χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχοι, αθώα παιδιά και γυναίκες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τουρκικές κινήσεις σε διάφορα επίπεδα για να αναλάβει ηγεμονικό ρόλο στο πεδίο αυτό
Του Κώστα Βενιζέλου costas.venizelos@phileleftheros.com

Σε ενεργειακή δύναμη θέλει να μετατραπεί η Τουρκία, αξιοποιώντας στρατηγικές συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει προκαλώντας προβλήματα και στη Λευκωσία, που έχει ξεκινήσει έρευνες νοτίως της Κύπρου. Πέραν από τη στρατηγική αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το τουρκικό κράτος, παρουσιάζεται αποφασισμένο να μην επιτρέψει οποιεσδήποτε κινήσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν τους σχεδιασμούς του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top