Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο αριθμός των νεκρών στο Πορτ Σάιντ αυξήθηκε στους 30 καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, σε συνέχεια της ετυμηγορίας που καταδικάζει σε θάνατο 21 υπεύθυνους για την τραγωδία κατά τον περσινό ποδοσφαιρικό αγώνα στην πόλη.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον 277 είναι οι τραυματίες.



Υποστηρικτές των κατηγορούμενων περικύκλωσαν τη φυλακή και επιτέθηκαν στους φρουρούς, όπου σημειώθηκαν και οι δυο πρώτοι θάνατοι αστυνομικών από σφαίρες.

Επιθέσεις σημειώθηκαν στη συνέχεια και σε αστυνομικά τμήματα της πόλης.

Τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τα δυο χρόνια από την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, σημειώθηκαν άλλοι επτά θάνατοι στις πόλεις Σουέζ και Ισμαΐλια, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα επεισόδια που εξελίσσονταν σε όλες τις μεγάλες πόλεις τις Αιγύπτου.

Συνοπτικά η υπόθεση του Πορτ Σάιντ:

• 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ποδοσφαιρικό στάδιο του Πορτ Σάιντ στις 2 Φεβρουαρίου του 2012

• Οι θάνατοι οφείλονται στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των υποστηρικτών της ομάδας «al-Masry» και «al-Ahly»

• Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία της Αιγύπτου

• Για τα επεισόδια οι αρχές συνέλαβαν 74 ανθρώπους, από τους οποίους το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα, Σάββατο, τους 21 σε θάνατο.

Στο μεταξύ, πυρά από αγνώστους δέχθηκε το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes" στο Πόρτ Σάιντ το Σάββατο το πρωί. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο Προξενικός Λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

http://www.skai.gr/news/world/article/222525/stous-22-auxanetai-o-arithmos-ton-nekron-apo-ta-epeisodia-sto-port-said-sunehis-enimerosi/#ixzz2J7RkoLSl

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top