Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Να παραβρεθεί στη διεθνή διάσκεψη της Ρώμης για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση ο Τζον Κέρι, από τον πρώτο σταθμό της πρώτης του περιοδείας στο εξωτερικό ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.



«Σήμερα συζητούμε διάφορες εναλλακτικές και δεν θα αναφερθώ στο ποιες είναι αυτή τη στιγμή. Θέλω οι φίλοι μας στη συμβούλιο της συριακής αντιπολίτευσης να γνωρίζουν ότι δεν πάμε στη Ρώμη μόνο για να μιλήσουμε. Πάμε στη Ρώμη για να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα και ίσως άλλες επιλογές να συζητηθούν ή να μην συζητηθούν μετά από αυτό», είπε ο κ. Κέρι στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο.
Ο κ. Κέρι είχε συνομιλίες με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέβιντ Κάμερον και τον υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Το Λονδίνο είναι ο πρώτος σταθμός της 11ήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Από την πλευρά του, ο κ. Χέιγκ είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να «ενισχύσει σημαντικά» τη στήριξή του στη συριακή αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στο θέμα του Ιράν, ο κ. Κέρι είπε ότι τόσο η Βρετανία όσο και οι ΗΠΑ παραμένουν κατηγορηματικά αντίθετες στην προοπτική να αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν.
«Ένα Ιράν με πυρηνικό όπλο είναι απλώς μη αποδεκτό», είπε.
«Το παράθυρο για μια διπλωματική λύση απλώς, εξ ορισμού δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτό επ' άπειρον. Όμως σήμερα είναι ανοιχτό. Είναι ανοιχτό τώρα», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Υπάρχει ακόμη χρόνος, όμως αυτός ο χρόνος υπάρχει μόνο αν το Ιράν αποφασίσει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με καλή πίστη. Είμαστε προετοιμασμένοι να διαπραγματευτούμε με καλή πίστη, με αμοιβαίο σεβασμό, σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε τις όποιες τρομερές συνέπειες θα είχε μια αποτυχία. Έτσι, η επιλογή πράγματι βρίσκεται στα χέρια των Ιρανών. Και ελπίζουμε ότι θα κάνουν τη σωστή επιλογή», κατέληξε.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top