Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οι χώρες της ευρωζώνης επιδιώκουν τη συμμετοχή αλλοδαπών επενδυτών που έχουν καταθέσεις στην Κύπρο στο κόστος του προγράμματος διάσωσης, αναφέρει η SZ, επικαλούμενη κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



«Τα κράτη της ευρωζώνης θέλουν να συμπεριλάβουν εύπορους πολίτες και επιχειρήσεις, που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους στην Κύπρο, στo κόστος ενός πακέτου βοήθειας προς τη χώρα», σημειώνει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Σύμφωνα με την εφημερίδα,«όπως προκύπτει από διαπραγματευτικούς κύκλους, αυτό το διάστημα εξετάζονται οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξυγίανση (της Κύπρου) οι ιδιώτες κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτές».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της SZ, αυτήν την ώρα βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων, στις αποδόσεις κεφαλαίων, σε βίλες και ακίνητη περιουσία, όπως επίσης και η καθιέρωση ενός περιουσιακού φόρου. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο της μετατροπής αξιώσεων επενδυτών από το εσωτερικό και εξωτερικό σε συμμετοχή στις προβληματικές τράπεζες.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποτρέψει τη βοήθεια προς την Κύπρο

Θα συναινέσει η καγκελάριος Μέρκελ σε πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο

Παρά τις κατηγορίες περί φορολογικού ντάμπινγκ και της πλημμελούς εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, η γερμανική κυβέρνηση δεν διακρίνει κανέναν τρόπο να αποτρέψει τη βοήθεια προς την Κύπρο, καθώς είναι πολύ ισχυρές οι πιέσεις που δέχεται από τους εταίρους στην ευρωζώνη και την ΕΚΤ, παρατηρεί η εφημερίδα. Προκειμένου λοιπόν να διευκολυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης από τη γερμανική βουλή ενός πακέτου δανειακής βοήθειας προς την Κύπρο και να λυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους αναζητώνται δυνατότητες συμμετοχής τρίτων στο κόστος της διάσωσης. Υπό την έννοια αυτή, συμπεραίνει το ρεπορτάζ, αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός κουρέματος του κυπριακού χρέους, το οποίο μεταξύ άλλων θα έπληττε και ρώσους πιστωτές. Και αυτό γιατί στην παρούσα φάση επιδιώκεται η χορήγηση ενός δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο.

Αναζητώνται «κομψότερες» λύσεις

Μετά το δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Σύμφωνα με κύκλους που εμπλέκονται στις σχετικές διαπραγματεύσεις αναζητώνται «κομψότερες» λύσεις, όπως επί παραδείγματι η αύξηση της φορολογίας. Όμως, και στο πεδίο αυτό προκύπτουν προβλήματα, εξαιτίας των συμφωνιών που έχει συνάψει η Κύπρος για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και οι οποίες καθιστούν απαγορευτική την φορολόγηση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, ο χρόνος πιέζει. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία ακόμη έχει πόρους, αλλά κάποιες τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν κεφάλαια. Και ακριβώς μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τραπεζών είναι αυτό που θέλει να αποφύγει η τρόικα, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αναζωπύρωνε την κρίση του ευρώ.

Για τον λόγο αυτό η τρόικα σκοπεύει να αρχίσει αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών διαπραγματεύσεις με την Λευκωσία, τις οποίες επιδιώκει να ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος,Deursche Welle

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/02/blog-post_24.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top