Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤ: Στα 167,7 δισ. οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Σχεδόν αμετάβλητες στα 167,7 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική πορεία που ακολουθούν μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Από τα στοιχεία αυτά, που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προκύπτει επίσης πως σχετικά σταθερές παρέμειναν οι τραπεζικές καταθέσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στις περισσότερες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, στην Ιταλία και την Κύπρο μειώθηκαν περίπου 2%, εντείνοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση των τραπεζικών συστημάτων στις δύο αυτές χώρες.
Συγκεκριμένα, στην Κύπρο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν λίγο περισσότερο από 2% και διαμορφώθηκαν στα 47,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, τη στιγμή που η χώρα οδεύει προς μια συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάσωσή της.
Πτώση 2% εμφάνισαν και οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιταλία και διαμορφώθηκαν σε 1,466 τρισ. ευρώ, έπειτα από μια ισχυρή άνοδο που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο.

Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top