Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Επιστολή στην εφημερίδα «Φαινάνσιαλ Τάιμς» απέστειλε ο Τόμας Νάιλς, πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα (1993-1997), στην οποία επικροτεί το πρόσφατο άρθρο της για διασύνδεση του μνημονίου με τη λύση του Κυπριακού και ζητά να αποτελέσει η αποδοχή του σχεδίου Ανάν «absolute condition» (απόλυτη προϋπόθεση), για να δεχθεί η Ε.Ε. να μας προσφέρει οικονομική βοήθεια.



Ο Νάιλς υποστηρίζει πως θα ήταν «τεράστια λάθος, αν η Ε.Ε. έχανε αυτήν την ευκαιρία». Αναφέρει, ακολούθως, πως το 1995, η γαλλική Προεδρία, η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν συμφωνήσει πως η Ελλάδα θα απέσυρε το βέτο της για ευρωπαϊκή βοήθεια στην Τουρκία και η Κύπρος θα μπορούσε να προχωρήσει στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Επίσης, λέει, θα επανάρχιζαν οι διαπραγματεύσεις για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. «Ήταν κατανοητό ότι η Κύπρος δεν θα εντασσόταν στην Ε.Ε. χωρίς λύση», ισχυρίζεται. «Δυστυχώς, μετά την απόρριψη από τους Ε/κ τού σχεδίου Ανάν, που ήταν ευρέως αποδεκτό πως αποτελούσε δίκαιη διευθέτηση, η Ε.Ε. ξέχασε βολικά αυτήν την κατανόηση», προσθέτει. «Για να αποφευχθεί επανάληψη αυτής της εμπειρίας», καταλήγει, «αυτήν τη φορά η αποδοχή του σχεδίου Ανάν από την κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να θεωρείται απόλυτη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή διάσωση».

σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top