Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Την αντιμετώπιση ναυτικού ατυχήματος μετά από έκρηξη στο μηχανοστάσιο εμπορικού πλοίου περιελάμβανε το σενάριο της κοινής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία της Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού.



Σύμφωνα με το σενάριο, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων μελών του πληρώματος και την ύπαρξη αγνοουμένων στη θάλασσα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, ως υπεύθυνο για τη διεξαγωγή της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, ενεργοποίησε άμεσα όλα τα διαθέσιμα μέσα της Δημοκρατίας και συγκάλεσε στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων στο Κέντρο τη συντονιστική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων.

Προστίθεται ότι λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος και του μεγάλου αριθμού τραυματιών και αγνοουμένων (που αναπαραστάθηκαν με εικονικούς ναυαγούς Dummy’s), το ΚΣΕΔ ζήτησε τη συνδρομή του RCC HAIFA και του Ισραηλινού Ναυτικού το οποίο ανταποκρίθηκε με την αποστολή πέντε πολεμικών πλοίων.

Όλα τα μέσα υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ ανέλαβαν την έρευνα και διάσωση σε τομείς που τους δόθηκαν εντός της περιοχής της άσκησης, που κάλυπτε 200 τετραγωνικά μίλια. Η άσκηση περατώθηκε με πλήρη επιτυχία, αφού σε διάστημα δυο ωρών ανευρέθηκαν όλοι οι αγνοούμενοι ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με τα τέσσερα ελικόπτερα στα νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος πέντε μονάδες του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχαν τέσσερα ελικόπτερα (Ε/Π) Augusta Westland AW-139 και BELL 412 από την Εθνική Φρουρά (460 ΜΕ-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας/ΓΕΕΦ) και την Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου, τρία περιπολικά πλοία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ο ιατρικός τομέας της Ομάδας Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας, καθώς και οι Ιατρικές Υπηρεσίες των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας και Λεμεσού.

Την άσκηση διηύθυνε μεικτό επιτελείο υπό τον Διοικητή του ΚΣΕΔ, στην παρουσία του Πρέσβη και επιτελών του Ισραήλ.

Αναφέρεται εξάλλου ότι μετά το πέρας της άσκησης εξετάστηκαν όλες οι διαδικασίες για αντιμετώπιση ρύπανσης από πετρελαιοειδή που διέρρευσαν στη θάλασσα λόγω του ατυχήματος.

Συμπληρώνεται ότι με την άσκηση διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των Υπηρεσιών των δυο κρατών να ανταποκριθούν άμεσα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της Περιοχής Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ.

Παρόμοιες ασκήσεις θα συνεχίσουν να διεξάγονται μεταξύ του ΚΣΕΔ και αεροναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ και άλλων κρατών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ONLY.CY.COM

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top