Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Λάζαρος Εφραίμογλου. «Εφυγε ένας μεγάλος Ελληνας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του σημείωσε ότι «ο Λάζαρος Εφραίμογλου υπήρξε ένας οραματιστής». Ο Λάζαρος Εφραίμογλου γεννήθηκε το 1932 στην Aθήνα από γονείς πρόσφυγες. Σπούδασε στο Kολλέγιο Aθηνών και ήταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Leeds στα
Oικονομικά και Kλωστοϋφαντουργικά. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Eπενδύσεις Eργασίας, τεχνικός διευθύνων σύμβουλος της Eριουργία 3A AE, καθώς και ένας εκ των ιδρυτών τον Μάρτιο του 1975 και αντιπρόεδρος της Tράπεζας Eργασίας ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του δ.σ. της EFG Eurobank Ergasias έως τον Ιούνιο του 2010. Τον Νοέμβριο του 1989 εξελέγη βουλευτής A' Aθηνών και επανεξελέγη τον Aπρίλιο του 1990. Τον Σεπτέμβριο του 1993 αποχώρησε οριστικά από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Tο 1993 ίδρυσε, μαζί με την οικογένειά του, το Ιδρυμα Mείζονος Eλληνισμού (ΙΜΕ), με στόχο τη διάσωση και παρουσίαση, μέσω των νέων τεχνολογιών, της ιστορίας και του πολιτισμού του Eλληνισμού.
Η κηδεία του Λάζαρου Εφραίμογλου θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 17.00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.


ΤΑ ΝΕΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top