Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ενεκρίθη χθες, Τρίτη, από το διοικητικό συμβούλιο της Gazprom η συμμετοχή του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της IBG Securities.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ έχει, πλέον, ορισθεί για τις 10 Μαϊου, ενώ έχουν γίνει δεκτές οι βασικές προϋποθέσεις που έθετε η Gazprom κυρίως όσον αφορά τους όρους της εγγυητικής επιστολής.



ΔΕΠΑ: Λύνεται το Θέμα με την Εγγυητική και τις Οφειλές Τρίτων προς την Εταιρεία


Και οι τελευταίες εκκρεμότητες φαίνεται να οριστικοποιούνται στο θέμα του για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, μετά την νέα παράταση που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στις 10η Μαΐου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ικανοποιείται ένας βασικός όρος της ρωσικής εταιρείας Gazprom σχετικά με την εγγυητική επιστολή, καθώς αίρεται η προϋπόθεση που προέβλεπε την κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εξαγοράς χωρίς υπαιτιότητά του πλειοδότη ή, κατ΄ άλλες πληροφορίες, θα παρακρατηθεί ποσοστό μόλις 5% υπέρ του Δημοσίου.
Ωστόσο, διατηρείται το ποσοστό 20% σχετικά με το ύψος της εγγυητικής επιστολής που πρέπει να υποβάλει ο πλειοδότης.
Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε επίμονη πίεση από πλευράς Gazprom για αλλαγή των αρχικών όρων ως προς το θέμα της εγγυητικής, καθώς ο ρωσικός κολοσσός εξέφραζε και αντιρρήσεις για το ύψος του απαιτούμενου ποσοστού, όσο και ανησυχίες για το θέμα της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση που επικρατήσει στην διαγωνιστική διαδικασία αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον ακυρώσει.
Επίσης, άλλο ένα «αγκάθι», αυτό των ανεξόφλητων οφειλών της αγοράς προς την ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να εγγυάται την είσπραξή τους μέχρι την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.
Τέλος, άλλες πληροφορίες που μένει, ωστόσο, να επιβεβαιωθούν, θέλουν τους Ρώσους να θέτουν ρήτρα δραχμής στην τελική σύμβαση, δηλαδή ακύρωση της συναλλαγής σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ.

energia.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top