Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δείτε αναλυτικά τη "στατιστική" και τις λεπτομέρειες της νέας κυβέρνησης. Παλιές "καραβάνες", πρωτάρηδες και... ξαδέρφια

Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η "ακτινογραφία" της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου που αποτελείται για πρώτη φορά από στελέχη του πάλαι ποτέ δικομματισμού.
Ο αριθμός των υπουργείων αυξήθηκε κατά δύο (από 17 σε 19), με τη διάσπαση των τομέων του Πολιτισμού και των Μεταφορών από τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, ωστόσο ο αριθμός των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση παραμένει αμετάβλητος.

Οι αριθμοί της νέας κυβέρνησης
• 41 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί
• 28 στελέχη προέρχονται από τη ΝΔ
• 11 από το ΠΑΣΟΚ
• 2 Εξωκοινοβουλευτικοί, ο Γιάννης Στουρνάρας που παρέμεινε στη θέση του, και ο Παντελής Καψής που αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού για τη δημόσια τηλεόραση.
• Αμετάβλητη παραμένει η σύνθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών, τον Χρήστο Σταϊκούρα αναπληρωτή υπουργό και τον Γιώργο Μαυραγάνη υφυπουργό Οικονομικών.

• 6 υπουργεία (μαζί με το Οικονομικών) δεν άλλαξαν σύνθεση. Τα υπόλοιπα είναι τα: Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού και Μακεδονίας-Θράκης.

• Σε 9 υπουργεία υπάρχει "συγκατοίκηση" υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τα: Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

• Σε 8 υπουργεία η σύνθεση προέρχεται αμιγώς από τη ΝΔ. Είναι τα: Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης.
• 9 νέα στελέχη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
• 6 δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ στελεχώνουν την κυβέρνηση: Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Μιχελάκης, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Γκιουλέκας, Παντελής Καψής και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Εάν παρέμενε η Σοφία Βούλτεψη στο νέο σχήμα, οι δημοσιογράφοι θα ήταν επτά.
• Πρώτη φορά σε υπουργείο: Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Μιχελάκης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Ακης Γεροντόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Συμεών Κεδίκογλου, Γιάννης Ανδριανός.

Η εντεκάδα που "έφαγε πάγκο"
Στο μεταξύ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι έντεκα πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν στην κυβέρνηση απομακρύνθηκαν. Εκτός έμειναν και αρκετοί των οποίων τα ονόματα ακούγονταν.
Πρόκειται για τους:

• Ευριπίδης Στυλιανίδης (υπουργός Εσωτερικών)
• Ανδρέας Λυκουρέντζος (υπουργός Υγείας)
• Κώστας Μουσουρούλης (υπουργός Ναυτιλίας)
• Μάριος Σαλμάς (αναπληρωτής υπουργός Υγείας)
• Κώστας Τζαβάρας (αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού)
• Σταύρος Καλογιάννης (αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης)
• Μανούσος Βολουδάκης (υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης)
• Γιάννης Ιωαννίδης (υφυπουργός Αθλητισμού)
• Κώστας Τσιάρας (υφυπουργός Εξωτερικών)
• Παναγιώτης Καράμπελας (υφυπουργός Άμυνας)
• Κώστας Καραγκούνης (υφυπουργός Δικαιοσύνης)
Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης ο Μ. Βόριδης το όνομα του οποίου ακούγονταν έντονα.

Αυτοί που φεύγουν
Μαζί με τους τέσσερις που προέρχονταν από τη ΔΗΜΑΡ και οι οποίοι παραιτήθηκαν (Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης - Θόδωρος Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Παιδείας - Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας) έχασαν τη θέση τους τέσσερις υπουργοί, τρεις αναπληρωτές υπουργοί και οκτώ υφυπουργοί.
Αναλυτικά, έφυγαν από το υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, από το υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, από το υπουργείο Ναυτιλίας ο Κωστής Μουσουρούλης και από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος που ήταν πρόταση Βενιζέλου στην κυβέρνηση του 2012.
Ακόμα "κόπηκαν" οι αναπληρωτές υπουργοί Περιβάλλοντος Σταύρος Καλογιάννης, Υγείας Μάριος Σαλμάς και ο αρμόδιος για τον Πολιτισμό Κώστας Τζαβάρας.
Εκτός κυβέρνησης βρίσκονται επίσης οι υφυπουργοί: Μανούσος Βολουδάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτρης Ελευσινιώτης (Εθνικής Αμυνας), Κώστας Τσιάρας (Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Εργασίας), Κώστας Καραγκούνης (Δικαιοσύνης) και Γιάννης Ιωαννίδης (Αθλητισμού).

Και οι "πρωτάρηδες"
Για πρώτη φορά στην πολιτική τους καριέρα -μακρά για αρκετούς- γίνονται μέλη κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Ακης Γεροντόπουλος, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Θανάσης Δαβάκης, η Ζέτα Μακρή (στη θέση της Σοφίας Βούλτεψη) και από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Συμεών Κεδίκογλου.
Σε κυβερνητικό σχήμα επανέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αντώνης Μπέζας, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Κώστας Γκιουλέκας.
Από το ΠΑΣΟΚ, κυβερνητική προϋπηρεσία, εκτός του Βαγγέλη Βενιζέλου, έχουν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης,η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, το μοναδικό μέλος της κυβέρνησης που εκλέγεται στην Κρήτη.
Στη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διπλασιάστηκε ο (φτωχός) αριθμός των γυναικών (αποχώρησε η Φωτεινή Σκοπούλη, παρέμεινε η Ολγα Κεφαλογιάννη και προστέθηκαν η Ζέτα Μακρή, η Φώφη Γεννηματά και η Εύη Χριστοφιλοπούλου) ενώ μειώθηκαν οι εξωκοινοβουλευτικοί καθώς έφυγαν επτά (Λιβιεράτος, Μανιτάκης, Ρουπακιώτης, Παπαθεοδώρου, Σκοπούλη, Καράμπελας, Ελευσινιώτης) και εισήλθαν μόνο δύο. Η Φώφη Γεννηματά και ο Παντελής Καψής.
Από το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα παραμένουν οι εξωκοινοβουλευτικοί Γιάννης Στουρνάρας, Θανάσης Τσαυτάρης, Δημήτρης Σταμάτης, Δημήτρης Κούρκουλας, Γιώργος Μαυραγάνης, Θανάσης Σκορδάς και Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Τα δύο ξαδέρφια
Δύο ξαδέρφια, ξένα στην ίδια κυβέρνηση.Σίμος Κεδίκογλου από τη μια, Συμεών Κεδίκογλου από την άλλη. Οι δύο άνδρες έχουν στενή συγγενική σχέση, όμως είναι βουλευτές "αντίπαλων" κομμάτων και το κυριότερο, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", δε μιλιούνται. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ, ο Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε ότι ο ξάδερφος του και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος τον είχε κομμένο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ζήτησε την παραίτηση του.

news247 Με πληροφορίες από Real, "Τα Νέα"

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top