Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Σνόουντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία, πέταξε στην Μόσχα από το Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, ενώ έχει ήδη ζητήσει άσυλο από τον Ισημερινό.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα αποκάλυψε σήμερα ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον πρώην συμβούλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.


«Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου», ανέφερε ο Κορέα μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη», όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα που θα υποβληθεί εκ μέρους του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία ο Σνόουντεν παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

Νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως η κυβέρνηση του Ισημερινού, από την οποία ο Σνόουντεν έχει αιτηθεί πολιτικό άσυλο, ζήτησε από το Κρεμλίνο συνομιλίες σχετικά με την τύχη του 29χρονου.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, μετέβη αεροπορικώς στη Ρωσία από το Χονγκ Κονγκ την περασμένη Κυριακή.

Το αίτημα για συνομιλίες διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνιο, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24». Ο Ισημερινός έχει ανακοινώσει πως ο Σνόουντεν πρέπει να βρίσκεται στο έδαφός του για να του χορηγηθεί καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα.

Ειδικοί, πάντως, σημειώνουν πως αυτό πιθανόν να περιλαμβάνει και τον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού στην Μόσχα. Για να φθάσει εκεί, ο αμερικανός υπήκοος θα πρέπει να περάσει από τον συνοριακό έλεγχο της Ρωσίας. Ωστόσο, οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ακυρώσει το διαβατήριο του Σνόουντεν και απαιτούν από το Κρεμλίνο την έκδοση του «προδότη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top