Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Υπογράφεται σήμερα το Μνημόνιο με Noble - Delek - Anver

Λευκωσία: Ενώ σήμερα υπογράφεται από τον υπουργό Εμπορίου και υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής Noble και των Ισραηλινών Delek και Anver, Μνημόνιο Συναντίληψης για τον Τερματικό Σταθμό Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό, ο Γιώργος Λακκοτρύπης έχει ήδη συμφωνήσει τη διαπραγμάτευση ανάλογου Μνημονίου και με τη γαλλική Total.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Total έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχει στην κατασκευή και διαχείριση του τερματικού, ενώ το Μνημόνιο με Noble - Delek - Anver, υπογράφεται σήμερα το πρωί σε ειδική τελετή, στην αίθουσα επισήμων «Ελιά» του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Το Μνημόνιο που υπογράφεται σήμερα, επιτρέπει την παράλληλη διαπραγμάτευση από πλευράς Υπουργείου Ενέργειας και με άλλους ενδιαφερόμενους, όπως η Total και οι Eni - Kogas.

Η Total εξέφρασε ετοιμότητα να συνάψει Μνημόνιο, κάτι που ικανοποίησε το υπουργείο και το πλαίσιο είναι ήδη έτοιμο. Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές, σε ανάλογο πνεύμα με αυτό του Μνημονίου που υπογράφεται σήμερα

Η αποφασιστικότητα της Total να συμμετάσχει στο τερματικό με δεσμεύσεις από τώρα -πριν καν ξεκινήσει τις έρευνες-, ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το δυναμισμό που παίρνει η κατασκευή και επιτυχής λειτουργία ενός σημαντικού μεγέθους τερματικού υγροποίησης και εξαγωγών φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Παράλληλα, οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν σήμερα οι Noble - Delek - Anver (οι τρεις εταιρείες θα θέσουν όχι μόνο σαν εταίροι αλλά και ξεχωριστά τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο), μαζί με την ετοιμότητα συμμετοχής της Total, ανοίγουν ακόμα περισσότερο το δρόμο για το Ισραήλ, ώστε να αποφασίσει να συνεργαστεί με την Κύπρο στις εξαγωγές του δικού του φυσικού αερίου.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως και οι ENI - Kogas, έχουν θέσει επί τάπητος θέμα συμμετοχής τους στο τερματικό υγροποίησης, ωστόσο στο παρόν στάδιο οι εξελίξεις βρίσκονται στο στάδιο των επαφών για τη μορφή και τον τρόπο που θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/150935/etoimi-kai-i-total-na-bei-sto-termatiko#sthash.lJXoxd53.dpuf

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top